Honderdduizend laaggeletterde uitzendkrachten

0

Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) wil de aandacht voor uitzendkrachten die moeite hebben met lezen en schrijven.

Volgens STOOF zijn er ongeveer honderdduizend uitzendkrachten die moeite hebben met lezen en schrijven.

Webinar
Om deze groep uitzendkrachten onder de aandacht te brengen heeft STOOF drieduizend uitzendvestigingen benaderd voor deelname aan een grootschalig webinar. Tijdens het webinar op maandagochtend komen Prinses Laurentien (voorzitter Stichting Lezen & Schrijven), Bernard Wientjes (voorzitter VNO-NCW) en Ton Heerts (voorzitter FNV In Beweging) aan het woord.

Aanpak
STOOF werkt voor het vijfde jaar samen met de Stichting Lezen & Schrijven om laaggeletterdheid op de kaart te zetten bij zowel werkgevers als werknemers. De aanpak tegen laaggeletterdheid vloeit voort uit afspraken die werkgevers en vakbonden eerder in de CAO voor Uitzendkrachten maakten, en sluit aan bij de oproep van de Stichting van de Arbeid aan O&O fondsen om in branches aandacht te besteden aan dit vraagstuk.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer