House of HR neemt Cohedron over

0

House of HR neemt de Nederlandse holding Cohedron over, een dienstverlener voor de publieke sector. Hiermee wil House of HR haar positie op de Nederlandse markt in de publieke dienstverlening versterken.

House of HR neemt alle aandelen over van de voormalige meerderheidsaandeelhouder Argos Wityu. Het management van Cohedron verkoopt zijn minderheidsaandelen aan House of HR maar blijft wel aan boord van Cohedron én herinvesteert in House of HR. De overname is wel nog onderhevig aan de goedkeuring door de Nederlandse mededingingsautoriteit ACM.

Publieke sector

Cohedron (voorheen: Future Groep) is een dienstverlener met focus op de publieke sector. De groep heeft verschillende specialisaties en werkt onder diverse merken: Wyzer, Future Communication, Human Capital Group, Argonaut, Zorg-Lokaal, Plangroep en Plangroep Financiële Services.
Met meer dan 2.000 professionals en meer dan 30 jaar ervaring ondersteunt en adviseert Cohedron overheden, non-profit organisaties en bedrijven. Het doet dat via outsourcing van processen en detachering van goed opgeleide specialisten (allebei vooral in de publieke sector) en ook via advisering van organisaties en overheden. Cohedron haalde in 2020 een omzet van ongeveer 132 miljoen euro.

Verdere groei

rika coppens
Rika Coppens (CEO House of HR)

Rika Coppens, CEO van House of HR, zegt in een toelichting op de overname: “Met Cohedron betreden we het domein van de publieke sector, iets wat al langer op ons verlanglijstje stond. Een verdere groei in Nederland én zoeken naar opportuniteiten in andere landen waar we actief zijn, behoren zeker tot de mogelijkheden in de nabije toekomst.”

De overname van Cohedron is al de vierde sinds begin dit jaar, en de tweede in Nederland. Cohedron wordt één van de Engineering & Consulting PowerHouses naast o.a Accent in België, Abylsen in Frankrijk, Covebo, Continu Professionals en Redmore in Nederland.
In Duitsland fusioneerden eerder dit jaar al Zaquensis en TIMEPARTNER. In Nederland is House of HR volgens de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2021 de vijfde grootste speler én bovendien de sterkste groeier in 2020. In Nederland behaalde House of HR in 2020 een omzet van 620 miljoen euro, een groei van 8% ten opzichte van 2019.
Dankzij haar organische groei, het post-Covid herstel en de acquisities die het eerder dit jaar al afrondde, zal House of HR dit jaar internationaal meer dan 2 miljard euro omzet realiseren.

Lees ook:

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer