House of HR: uitblinken in niches

0

House of HR is de enige uitzender in de hoogste omzetcategorie (> 500 miljoen euro) die afgelopen jaar de omzet heeft zien groeien. Volgens ceo Rika Coppens is ‘specialisatie’ het toverwoord.

Hard groeien, normaal al geen sinecure, maar in coronajaar 2020 helemaal een prestatie van formaat. Net als eerdere jaren heeft Flexmarkt zijn Omzetranglijst in segmenten ingedeeld en per segment een bedrijf tot winnaar uitgeroepen. In de categorie > 500 miljoen euro jaaromzet kende House of HR de grootste groei (+8%).

House of HR is de enige in dit lijstje FlexTopGroeiers met een groei onder de 10%. Toch is ook dit een enorme prestatie, want met zijn groei van 7,9% is het bedrijf de enige uitzender in de hoogste omzetcategorie die überhaupt groeicijfers kan overleggen. Het laat zien dat 2020 voor grote uitzenders een ontzettend lastig jaar was, meer dan voor wie ook.

rika coppens

Wat deed House of HR anders dan de rest? “We hebben een filosofie dat we een hele gespecialiseerde speler zijn,” legt ceo Rika Coppens uit. “Daar ligt onze toegevoegde waarde en daarop zijn we helemaal ingericht: zowel intern als bij de acquisitie van bedrijven. Elk van onze labels moet uitblinken in een bepaalde niche of ze moet een bepaald klantensegment bedienen.”
Ten tweede is de kracht van House of HR de decentrale bedrijfsstructuur, aldus Coppens. “We zijn absoluut een groep mensen met een doel, maar we doen niet aan micromanagement. Het is ontzettend belangrijk dat je mensen het vertrouwen geeft.”

 

Dit is een verkorte, bewerkte versie van een artikel, geschreven door Fons van Lier, dat in het juni-nummer van Flexmarkt is gepubliceerd. Alleen abonnees van Flexmarkt pro hebben toegang tot de digitale versie van Flexmarkt magazine.

Lees ook: Omzetranglijst 2021: de winnaars en verliezers in de uitzendbranche

omzetranglijst Omzetranglijst Top-100 2021

De redactie van Flexmarkt werkt nauw samen met Corporate Finance International (CFI) bij de totstandkoming van de deze week gepubliceerde Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2021, de toonaangevende jaarlijkse ranglijst van bedrijven in de flexmarkt. De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2021 is exclusief toegankelijk voor abonnees van Flexmarkt pro.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer