Humares neemt Isoper en Primat over

0

Humares heeft Isoper en Primat in Nederland en België overgenomen. Met de overname bouwt de Humares Groep haar positie als gespecialiseerd technisch detacheerder verder uit, met name voor hoger geschoolde functies in de raffinage en on-shore energiesector.

De overname past in Humares’ strategie van specialisatie in de technische detacheringsmarkt. In het kader van deze strategie heeft Humares eerder dit jaar algemeen uitzendbureau TiP personeelsdiensten verkocht.

Specialiseren in techniek
Patrick van der Ploeg, ceo van Humares, zegt in een toelichting op de overname: ‘Generieke uitzendkantoren bieden steeds minder toegevoegde waarde. Om ons te onderscheiden zijn we ons steeds meer aan het specialiseren in disciplines binnen de techniek. Isoper en Primat zijn twee fantastische technische bedrijven die enorm sterk zijn in de projectmatige inzet van hoogopgeleide technische experts voor de raffinage en on-shore energiesector. We kunnen nu HR-oplossingen aanbieden in het gehele technische spectrum, van uitvoerende vakkrachten tot hooggeschoolde engineers en van functies in de maritieme/offshore sector tot functies aan land.’

Internationale matching
De Humares Groep levert specialistische medewerkers in de sectoren techniek, industrie, energie en maritiem. Technische bedrijven organiseren hun werk volgens Humares in groeiende mate projectmatig. Dit betekent dat zij steeds vaker een beroep doen op de tijdelijke inzet van specialistische kennis en expertise. Het merendeel van de bedrijven in de technische sector ziet de schaarste aan engineers de komende jaren stijgen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen biedt Humares naast lokale werving (Local for Local) en opleiding van technische specialisten (Learning & Development) ook internationale werving voor expertise die lokaal niet aanwezig is (International Distance Matching). Met een wereldwijd netwerk van vestigingen in onder meer Duitsland, Polen, Tsjechië, Cyprus, Houston en Singapore, komt circa 30% van de omzet van Humares uit internationale matching.

Omzetgroei
Humares heeft een personeelsbestand van 250 vaste en meer dan 3.500 gedetacheerde medewerkers.
Na de verkoop van TiP en de overname van Isoper en Primat zal de omzet van de Humares Groep naar verwachting in 2014 groeien met 15%. De verwachte omzet van Humares met de merken Maintec, Impact, NOVA Engineering, Oceanwide, Isoper en Primat zal circa Euro 140 miljoen bedragen in 2014.

Noot van de redactie: in de Flexmarkt Omzetranglijst 2013 bezet Humares BV een 26e plek met een omzet van 51 miljoen euro (in Nederland).

Bron: Humares

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer