Industrie weer iets optimistischer

0

De stemming van de ondernemers in de industrie is in januari iets verder verbeterd. Na tweeënhalf jaar negatief geweest te zijn is de stemmingsindicator weer licht positief.

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend. De index waarmee het CBS het producentenvertrouwen meet, ging deze maand omhoog van 0,1 in december naar 0,7.

Meer bedrijvigheid
Het producentenvertrouwen is samengesteld uit een aantal deelindicatoren: het oordeel over de orderpositie en de verwachte productie in de komende 3 maanden. De ondernemers waren in januari positiever over de verwachte bedrijvigheid dan in december. Ook waren ze minder somber over hun orderpositie. Hun oordeel over de voorraden verslechterde.

Positief signaal is ook dat de bezettingsgraad voor het derde achtereenvolgende kwartaal is opgelopen. In januari 2014 benutte de Nederlandse industrie 79,6 procent van de beschikbare productiecapaciteit. In april 2013 was dit bijvoorbeeld slechts 75,6 procent.


Bron: ANP/CBS

Lees ook: Positieve signalen flexmarkt

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer