ING: uitzendbranche groeit door in 2015

0

Met een verder aantrekkende economie als steun in de rug laat de flexbranche (uitzenden, detacheren, payrolling, werving & selectie) in 2015 opnieuw groei zien. Dat leidt dit jaar tot een omzetgroei in de flexbranche van 7 procent.

Dat blijkt uit het Kwartaalbericht Flexbranche van het economisch bureau van ING.

Veel bedrijven kiezen voor flexkrachten omdat ze niet zeker zijn over het blijvende karakter van de bedrijvigheid. Het in dienst nemen van vast personeel wordt dan als een te groot risico beschouwd.

Technische sector
Met een plus van bijna 6% in omzet en ruim 7% in uren sloot de flexbranche 2014 goed af. In de eerste maanden van 2015 is de groei verder gegaan. ABU-cijfers laten zien dat met name de vraag naar flexibel personeel met technische vaardigheden nog altijd zeer groot is. In de eerste acht weken groeide het aantal uren gemiddeld met 23% ten opzichte van een jaar eerder.

Margedruk niet verdwenen
Volgens ING is echter de margedruk nog niet verdwenen. ‘Het personeelsaanbod neemt naar verwachting dit jaar toe, omdat mensen zich weer op de arbeidsmarkt melden. Daar komt bij dat veel uitzendbedrijven voornamelijk op prijs concurreren. Bedrijven die hun bedrijfsmodel hebben aangepast met een lagere kostenbasis, kunnen lagere tarieven bieden’, aldus Sasja Winters, sectormanager zakelijke dienstverlening van ING.
Aantrekkende marges zijn het meest waarschijnlijk voor moeilijk te vervullen segmenten, zoals HBO geschoolde technici en IT-professionals, bijvoorbeeld security-officers en softwareontwikkelaars.

De recente uitspraak van het Europese Hof van Justitie, die barrières voor uitzenden opheft, is goed nieuws voor de uitzendbrancge, zo stelt ING. Het biedt op termijn kansen voor volumegroei in landen in Europa met relatief veel restricties, zoals Duitsland en België.

Bron: ANP/ING

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer