Payrolling populair bij doorstart bedrijven

0

WePayPeople is recentelijk door curatoren ingeschakeld bij vier verschillende doorstarts waaronder die van kledingmerk Mexx en schoenenketen Taft.

WePayPeople verwacht dat na de eerste succesvolle inzet van payroll bij doorstartsituaties curatoren dit instrument vaker zullen gaan inzetten.

Rompslomp bij payrollbedrijf
De payrollorganisatie legt in een persbericht uit waarom payrolling bij een doorstart na faillissement populair is. Zolang door een curator wordt gewerkt aan een mogelijke doorstart blijkt payrolling de hoognodige rust te brengen in die hectische periode. Het personeel dat nodig is, wordt dan via het payrollbedrijf ingezet. Alle rompslomp van arbeidscontracten, lonen, afdrachten, loonstrookjes, urenbriefjes of weekendtoeslagen liggen dan bij het payrollbedrijf zodat de curator zich helemaal kan toeleggen op het onderzoeken en tot stand brengen van een doorstart.

Positief over payroll
WePayPeople verzorgde onlangs onder meer de payrolling van een deel van het personeel bij de doorstarts van Mexx en Taft (schoenen). Julius Kousbroek, directeur en medeoprichter WePayPeople: ‘Een curator wil het personeel dat nodig is om door te kunnen draaien voor een goede afwikkeling of een doorstart in kunnen zetten. Door dat via een payrollbedrijf te doen, hoeft een curator niet ook nog eens tijd te besteden aan lonen, loonstrookjes en dergelijke. In die fase ontzorgen we de curator dus.’

Volgens Kousbroek zijn zowel de curator als het betrokken personeel tevreden over payrolling . ‘Als dan het salaris netjes op tijd wordt uitbetaald, dan geeft dat vertrouwen. Wat ook als positief wordt ervaren is het feit dat het payrollen geen invloed heeft op de uitkering waarop iemand later wellicht aanspraak zou moeten maken.’

Bron: WePayPeople

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer