Belgische investeerder neemt meerderheidsbelang in LPC

0

Straco Private Equity is meerderheidsaandeelhouder geworden in de uitzendgroep Labour Power Company (LPC), dat actief is in de bemiddeling van internationale flexkrachten. Doel: meer overnames in de uitzendbranche.

LPC bestaat inmiddels uit zeven onafhankelijke uitzendlabels en is actief in onder meer voedingsindustrie, logistiek, e-commerce en techniek. LPC rekent dit jaar een omzet van circa 300 miljoen euro en dagelijks werken ruim 10.000 mensen via een van de labels van LPC.

Straco, een Belgische familiale investeringsmaatschappij, heeft een bewezen staat van dienst in de uitzendbranche en onderschrijft de ambitieuze buy & build strategie van LPC. Met Straco aan boord zal LPC haar groeiambities realiseren door verdere overnames in de uitzendbranche.

Cor Konings

Cor Konings, CEO van LPC: “De afgelopen twee jaar is LPC ongekend hard gegroeid en ik ben trots op alle mensen binnen LPC die dit mogelijk hebben gemaakt. Ik verheug mij op de toekomst van LPC met Straco en het voortzetten van onze relatie met bestaande aandeelhouders en stakeholders. Onze investeerders begrijpen de sector, ons bedrijf en onderschrijven onze strategie om LPC als kwalitatief vooraanstaande speler door te laten groeien naar een omzet van meer dan 500 miljoen euro.”

 

Maarten Peers, managing director van Straco Private Equity: “We zijn zeer onder de indruk van de recente successen van LPC en de manier waarop zij keer op keer bewijzen de belangen van de flexwerker en de klant de hoogste prioriteit te geven. Alhoewel enkele van Straco’s bestaande portfoliobedrijven al actief zijn in Nederland, is LPC onze eerste investering die volledig op Nederland is georiënteerd. Met ons nieuwe team in Amsterdam, onder leiding van Emile van Elen, markeert het veelbelovende partnership met LPC een belangrijke mijlpaal.”

Corporate Finance International (CFI) heeft de deal namens Straco begeleid. Verdere details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

 

Lees ook: LPC hard op weg naar nog meer overnames

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer