LPC doet 7e overname binnen twee jaar

0

Opnieuw heeft Labour Power Company (LPC) een strategische overname gedaan. Duijndam Uitzendgroep, met het hoofdkantoor in Wateringen bij Den Haag, gaat ook onderdeel uitmaken van het snel groeiende consortium van flexbedrijven.

Met deze overname breidt LPC de geografische spreiding in Nederland verder uit. Het doel is het realiseren van een landelijke dekking.

Duijndam Uitzendgroep

Karel Duijndam is de grondlegger van het bedrijf dat sinds 1997 actief is. Met kantoren in Wateringen, Den Haag en Rotterdam is Duijndam een uitzenders met een sterke regionale positie. Opdrachtgevers zitten met name in de AGF, glastuinbouw, logistiek/verpakking en techniek. Duijndam Uitzendgroep behaalde in 2021 een omzet van € 45 miljoen. Duijndam heeft ook een kantorennetwerk in Polen en Slowakije.

Zelfstandige labels

Op de vraag waarom hij na 25 jaar zijn bedrijf onderbrengt in LPC, antwoordt Karel Duijndam: “Ik vind het concept van Labour Power Company erg sterk. Alle labels blijven zelfstandig in de markt opereren en daarmee dus ook Duijndam. Ik blijf aan als directeur en blijf voor een deel aandeelhouder. Het DNA van Duijndam blijft overeind. Daarbij profiteren wij van de gezamenlijke slagkracht in een uitdagende markt. De cultuur van LPC past goed bij die van ons. Professioneel, slagvaardig en hands-on. Alhoewel het een grote stap is na 25 jaar voelt het gewoon goed.”

Forse groei LPC

Na de oprichting begin 2020 bestaat LPC inmiddels al uit zeven labels. Cor Konings, CEO van LPC, is erg verguld met de gang van zaken en de nieuwe overname van Duijndam. “De overname van Duijndam past precies in onze strategie. Een mooi en professioneel geleid bedrijf dat al 25 jaar een goede naam heeft in de markt. Ook qua werkgebied is het mooi complementair aan de andere labels. We zijn erg blij dat we Karel Duijndam zover hebben kunnen krijgen om zich bij ons aan te sluiten. Hij blijft directeur van Duijndam en zal met zijn kennis en ervaring ook adviseren aan de directie van LPC. Kortom: een mooie deal voor alle stakeholders en hopelijk niet de laatste in 2022.”

Labour Power Company

Labour Power Company (LPC) bestaat na de overname naast Duijndam Uitzendgroep uit: Eurodetach, Goodmorning, HOBIJ, Job Invest, Kobus Personeel & Organisatie en MY Flexwork. Voor 2022 staan nieuwe overnames gepland. De verwachte omzet voor 2022 is circa € 300 miljoen (zonder nieuwe overnames) en de ambitie is om in enkele jaren door te groeien naar een omzet van € 500 miljoen. LPC bemiddelt momenteel zo’n 12.000 werknemers en is actief in onder meer logistiek, glastuinbouw, AGF, de voedingsmiddelenindustrie, productie en techniek.

 

In de volgende editie van Flexmarkt verschijnt een uitgebreid interview met Cor Konings en Han van Horen van LPC, de mannen die het consortium van uitzendbedrijven LPC leiden. Geïnteresseerd in hun verhaal, neem een (digitaal) abonnement?

 

Met Flexmarkt pro heb je exclusief toegang tot:
✅ verdiepende en analyserende artikelen
✅ de verzuim- en transitietool
✅ handige voorbeelddocumenten, zoals de oproep – en vaststellingsovereenkomst
✅ antwoord op tientallen juridische flexvragen
✅ Flexmarkt magazine: het laatste nummer en archief
Waar nodig is deze informatie juridisch getoetst door onze arbeidsrechtadvocaten.

Abonneer je hier op Flexmarkt Pro (nu eerste maand 1 euro)

 

Over Auteur

Reageer