Koersdalingen Randstad en Adecco duiden op krimp uitzendsector

0

De aandelenkoersen van de grote uitzendconcerns Adecco en Randstad dalen. De reden is de recente groeivertraging van de uitzenduren en de vrees voor krimp van de uitzendsector volgend jaar.

De financieel specialist Kepler Cheuvreux verwacht een verdere koersdaling van Randstad. Vorige week daalden de koersen van Adecco en Randstad ook al. IEX en beurs.nl geven als oorzaak voor de koersdaling van het Zwitserse uitzendconcern aan dat Adecco een lichte groeivertraging in de volumetrends begin september meldde ten opzichte van de eerste twee maanden van het derde kwartaal. Ook ten opzichte van het tweede kwartaal constateert Adecco een groeivertraging in Europa.

Slaat uitzendmarkt om naar krimp?

De grote uitzendconcerns gelden als vroegcyclische fondsen. De koersdaling zou dan ook een voorteken kunnen zijn van minder groei van de uitzendsector. Beurs.nl meldt dat ook de analisten van Kepler Cheuvreux vrezen dat de markt voor tijdelijk personeel vanaf 2019 kan omslaan naar krimp.

‘Bijzondere signalen’

Ook Wim Davidse, oprichter Dzjeng en hoofdredacteur Flexmarkt, stelt vast de de koersdalingen een voorteken zijn van het einde van de grote groei van de uitzendmarkt. “De flexbranche – en dan vooral de grote, overwegend generieke partijen – kan gezien worden als de barometer van de economie, dus dit is een belangrijke periode met bijzondere signalen.”

Bronnen: IEX.nl/beurs.nl

Over Auteur

Avatar

Reageer