Facebook populair bij plaatsen vacatures

0

Werkgevers die vacatures via sociale media verspreiden, gebruiken daarvoor meestal Facebook. Daarbij gaat het vooral om vacatures voor functies op lager en middelbaar niveau.

Dat blijkt uit onderzoek door uitkeringsinstantie UWV onder duizenden werkgevers.

LinkedIn

Na Facebook is de zakelijke netwerksite LinkedIn het meest populair voor het plaatsen van vacatures. Hier gaat het juist vaker om vacatures met een hoger opleidingsniveau. In veel mindere mate worden Twitter en Instagram ingezet voor het verspreiden van vacatures.

Sociale media

Werkgevers verwachten verder dat sociale media een grotere rol gaan spelen om kandidaten voor werk actief te benaderen. In 2017 gebruikte nog de helft van de bedrijven hiervoor sociale media, maar in de toekomst verwacht driekwart dit te gaan doen bij de zoektocht naar personeel.

Bron: ANP

Lees ook: Werkzoekenden bovengemiddeld actief op social media

Jansen (Dutchwebshark): “..allemaal afhankelijk van LinkedIn”

Ook Peter Jansen, recruiter en oprichter van Dutchwebshark, erkent het grote belang van LinkedIn voor recruitment. Volgens hem is LinkedIn dé manier om goede kandidaten die ‘vast’ zitten in een baan omdat ze happy en tevreden zijn, toch in beweging te krijgen. “Ik ben er heel eerlijk in, in Nederland zijn we allemaal enorm afhankelijk van de gigantische database die LinkedIn vormt. We beginnen dan ook op LinkedIn te zoeken naar profiel en van ogenschijnlijke talenten. Met hen proberen we een connectie te maken. En dat is een vak apart”, stet Jansen in een interview met Flexmarkt dat 12 oktober verschijnt.

 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer