Kwartaalcijfers Manpower: daling in VS, Nederland stabiel

0

ManpowerGroup behaalde in het eerste kwartaal van 2018 een omzet van $ 5,5 miljard. Dat is een omzetstijging van 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Na valutacorrectie (constant currency) is de omzetgroei 5%.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de ManpowerGroup op 20 april als eerste van de grote uitzendbedrijven heeft gepresenteerd.

De nettowinst van ManpowerGroup wereldwijd is in het eerste kwartaal van 2018 uitgekomen op $ 97 miljoen, een groei van ruim 30% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Omzetdaling VS

Opvallend is dat de omzet in thuisland VS is gedaald met 7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat leidde op de aandelenbeurs in New York direct na de presentatie van de cijfers op vrijdag 20 april op een koersval van het aandeel ManpowerGroup maar liefst -14,5%. De winstcijfers waren misschien beter dan analisten hadden verwacht, maar zo’n omzetdaling van ManpowerGroup in de VS, waar de arbeidsmarkt floreert en de werkgelegenheid flink groeit, was een flinke tegenvaller.

Manpower Group Nederland

In Nederland kent Manpower een stabiele omzetgroei. In Nederland is de omzet van ManpowerGroup in het eerste kwartaal van dit jaar met 4% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (na valutacorrectie). Diezelfde groei (+4%) kende ManpowerGroup Nederland ook in het vierde kwartaal van 2017.

Bron: Manpower

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer