ManpowerGroup boekt 7% omzetgroei in 2017

0

ManpowerGroup heeft in het afgelopen jaar wereldwijd een omzetgroei geboekt van 7%. In Nederland was de omzetgroei in het tweede halfjaar van 2017 beduidend minder.

Dat blijkt uit de cijfers die de Amerikaanse uitzender ManpowerGroup afgelopen vrijdag heeft bekendgemaakt.

Omzetgroei

In het vierde kwartaal van 2017 heeft ManpowerGroup wereldwijd een omzet behaald van $ 5,6 miljard. Dat komt neer op een groei van 14%, maar na valutacorrectie (constant currency) is er sprake van een omzetgroei van 7%.
Over heel 2017 is wereldwijd een omzet behaald van $ 21 miljard. Dat komt neer op een groei van 7% (na valutacorrectie +6%). De jaaromzet van de ManpowerGroup over 2016 bedroeg namelijk $ 19,7 miljard.

ManpowerGroup Nederland

In Nederland boekte Manpower in het vierde kwartaal een omzetgroei van 4% (na valutacorrectie) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Dat betekent ManpowerGroup Nederland het in het tweede helft van 2017 beduidend minder goed deed. In het derde kwartaal was er namelijk geen groei.
In het eerste halfjaar van 2017 deed ManpowerGroup Nederland het juist heel goed, overigens mede door overnames. In het eerste kwartaal was er een omzetgroei van maar liefst 35% en in het tweede kwartaal was er een omzetgroei in Nederland van 18%.

Belastingvoordelen Trump

De Amerikaanse uitzender Manpower heeft in het laatste kwartaal van 2017 fors meer winst in de boeken gezet dan dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een winst van dik 216 miljoen dollar (173 miljoen euro). Dat was een jaar eerder nog 127,4 miljoen dollar.
Het bedrijf profiteerde onder meer van de gewijzigde belastingregels die president Donald Trump aankondigde. Het leeuwendeel van de winstgroei was voor rekening van belastingvoordelen. Ook wisselkoersen deden een duit in het zakje. De omzet in de periode steeg met 14% tot 5,6 miljard dollar.

Harde strijd om talent op uitzendmarkt

Topman Jonas Prising sprak van sterke prestaties, waarbij het bedrijf een gedegen winstgevendheid wist te behalen. Hij benadrukte dat er op de uitzendmarkt een harde strijd om talent gaande is. In de komende maanden denkt Prising dat Manpower verder zal kunnen profiteren van belastingvoordelen, terwijl ook wisselkoerseffecten positief zullen blijven uitpakken voor de winst.

Koersdaling Manpower

Manpower was met een koersdaling van 7% een van de grootste dalers op de Amerikaanse beurs afgelopen vrijdag. De Dow-Jonesindex tekende zelfs het grootste dagverlies op in ruim anderhalf jaar (-2,5%). Een verklaring die wordt genoemd is dat afgelopen jaar is de aandelenkoers van de groep erg hard is gestegen ten opzichte van onder meer Randstad en Adecco Group, maar de Q4-prestaties en op 2 feb uitgesproken verwachtingen voor het lopende kwartaal en jaar voldeden niet aan de hooggespannen verwachtingen.

Bron: ANP/Manpower

Lees ook: Jonas Prising (Manpower): ‘Overnames zijn niet altijd succesvol gebleken’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer