Female Investments: voor vrouwen in topfuncties

0

Slechts 15 van de 212 bestuurders van beursgenoteerde bedrijven waren vrouw in 2016. Jammer, want een goede ‘genderbalans’ bevordert de prestaties. Daarom startten de zussen Melkert het flexbureau Female Investments.

Flexmarkt publiceert in elke editie een interview met een nieuwkomer in de sector die vertelt hoe hij of zij het ondernemerschap in de flexbranche in praktijk brengt. In de februari-editie die vandaag is verschenen een interview met Charlotte en Fleur Melkert, oprichters van flexbureau Female Investments.

“In 2016 waren mijn tweelingzus Fleur en ik allebei net een klein jaar bezig met onze eerste serieuze bijbaan, maar eigenlijk wilden we liever ondernemen”, vertelt Charlotte Melkert. “Fleur had ervaring in de recruitment en vrouwelijke kandidaten leek ons een goede niche. In die tijd verscheen een McKinsey-rapport waarin stond dat steeds meer bedrijven proberen de gebrekkige man-vrouwverhouding in hun personeelsbestand te verbeteren. Wij zagen een kans.”

Goede ‘genderbalans’

Een goede ‘genderbalans’ op de werkvloer is goed voor de sfeer, maar vooral voor de financiële prestaties van een bedrijf, vertelt Melkert. “Het zorgt voor meer creativiteit in teams. Vrouwen verzinnen andere oplossingen dan mannen. Omdat innovatie voor steeds meer bedrijven hun belangrijkste kapitaal is, is een goede genderbalans belangrijker dan ooit.”

Het glazen plafond

Weinig bedrijven hebben dit echter op orde, vooral als het gaat om de hogere functies. Over de oorzaken is al veel geschreven. “Aan de ene kant komt het doordat veel vrouwen kinderen krijgen tussen hun dertigste en veertigste. De zorg daarvoor komt nog steeds vooral op vrouwen neer. Bovendien heerst er in Nederland gek genoeg nog steeds een cultuur waarin vrouwen elkaar onderling vaak onterecht bekritiseren op het feit dat zij een carrière en een gezin willen combineren.” Tegelijkertijd stellen vrouwen zich nog te bescheiden op, vindt Melkert. “Wij kunnen veel leren van de manier waarop mannen zichzelf pitchen. Die staan bij een kans op promotie vooraan en eisen moeiteloos de credits op voor een prestatie. Ook vrouwen mogen trotser zijn en duidelijker opkomen voor hun wensen en belangen. Niet alles wat je overkomt is oneerlijk. Als je dat vindt, ben je sowieso niet geschikt voor de top. Aan de top moet je namelijk elke dag oneerlijke problemen oplossen.”

TIP! Lees: Ook je eigen uitzendbureau starten? Dit moet je weten!

Bovendien denkt Melkert dat vrouwen veel meer welkom zijn in de bestuurskamer dan ze zelf denken. De meeste kandidaten van Female Investments weten dit al. “Dat zijn vaak vrouwen met een dijk van een cv. Ze worden voortdurend benaderd voor topfuncties door allerlei recruiters, maar werken graag met ons samen omdat ze onze visie op genderbalans delen.” Klanten van Female Investments zijn onder meer de ‘big 4’ van de accountancykantoren, grote corporates, maar ook steeds meer mkb’ers en zelfs startups. De meeste functies zijn op het gebied van finance. “Stiekem zijn er veel vrouwen op machtige posities in de financiële wereld in Nederland.”

Professionele recruitment

Bij de start in juli 2016 had Female Investments niet veel meer dan een ‘oerlelijke’ website en een telefoon, zegt Melkert. Toch kregen de zussen al binnen twee weken hun eerste klant. “Sindsdien is het hard gegaan. We hebben inmiddels tientallen bedrijven geholpen. Een betere website is in de maak, een professioneel recruitmentsysteem is geïmplementeerd en we hebben een kantoor op het Hofplein. In 2018 gaan we twee mensen aannemen op kantoor.” Vrouwen? “Ja, want hoewel ik voor een goede genderbalans ben, zou het toch een beetje gek zijn als je een man aan de telefoon krijgt als je Female Investments belt.”

Charlotte Melkert studeerde bedrijfskunde en werkte bij een consultancy-startup voor duurzaamheid. Tweelingzus Fleur Melkert studeerde criminologie en werkte hiervoor bij een recruitmentbureau. Zij zijn in juli 2016 gestart met Female Investments en hebben sinds dit jaar twee mensen in dienst.

Dit artikel, geschreven door Frans Tilstra, is gepubliceerd in de februari-editie van Flexmarkt. In de rubriek Starter portretteert Flexmarkt elk nummer een nieuwkomer in de flexbranche. Ook Flexmarkt ontvangen?

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer