LTO maakt voorbeeldcontract uitzendwerk

1

LTO Nederland, belangenvereniging voor agrarische ondernemers, heeft een voorbeeldovereenkomst gemaakt voor het inhuren van uitzendkrachten.

Tuinders die zaken doen met uitzendbureaus, kunnen aan de hand daarvan zelf bepalen onder welke voorwaarden ze met de bureaus in zee gaan. Dat geeft de tuinder een sterkere positie, aldus de land- en tuinbouworganisatie.

Het voorbeeldcontract bevat eisen die de ondernemer die uitzendkrachten inhuurt, moeten behoeden voor onduidelijke of ongunstige voorwaarden. Ook de belangen van de uitzendkracht zijn erin meegenomen. Zo worden eisen gesteld op het gebied van toepassing van de cao, huisvesting en de kosten die aan uitzendkrachten in rekening mogen worden gebracht.

Nu zijn de meeste contracten nog opgesteld door uitzendbureaus. Volgens LTO-bestuurder Mans Vulto bevatten die vaak bepalingen die in het voordeel werken van het uitzendbureau en nadelig kunnen zijn voor de tuinder.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Hallo. Nu komt veel Poolse uit zend Bureas in Nederland.Euro job uit zend buros. kwalitie peopel uit zend buros.Ik kijk geschidenies van Rand stad uit zened buro.Begin met Amstelveen uit zend Bureas.. Nu is multi miljarder.nu economie crisis en heel moijleke tijd is.Mensen geven wenige geld uit.Maar volgens mij Alles ik een uit zend buro start kan goed winst te maken.dag

Reageer