Luba HR Professionals helpt ex-medewerkers Philip Morris aan baan

0

Sinds begin deze maand zijn consultants van Luba HR Professionals en Ascento aan de slag om ontslagen medewerkers van Philip Morris aan een nieuwe baan te helpen.

Luba HR Professionals is als partner van zusterbedrijf Ascento onderdeel geworden van het grootste van werk naar werk project in Nederland. Ascento is aangesteld als één van de outplacementexperts om de ontslagen medewerkers van tabaksgigant Philip Morris in Bergen op Zoom te begeleiden.

Mobiliteitscentrum
Op 29 augustus 2014 sloot de Philip Morris-vestiging in Bergen op Zoom definitief haar deuren, waardoor 1.202 medewerkers hun baan verloren. Op 1 september is in de fabriek een mobiliteitscentrum geopend waar de ontslagen medewerkers actief worden begeleid in hun zoektocht naar een nieuwe baan. De doelstelling van het project is om 80% van de werknemers aan een nieuwe baan te helpen.

Ontwikkelen loopbaantraject
Marlieke Koops, consultant Luba HR Professionals: ‘Door de samenwerking met onze Belgische collega’s kunnen wij onze kandidaten werkaanbod bieden in zowel Nederland als België. Dit is uniek binnen dit project. Onze consultants staan de ontslagen medewerkers persoonlijk bij en ontwikkelen samen met hen het loopbaantraject. Ascento zal, als grootste outplacement-kantoor in België, de medewerkers helpen bij de oriëntatie op de Belgische arbeidsmarkt. Hierbij richten zij de pijlen vooral op de regio Antwerpen, aangezien dit ook dicht bij de Nederlandse grens ligt.’

Luba HR Professionals
Luba HR Professionals levert outplacement- of re-integratie 2e spoor-trajecten en (loopbaan)coaching, arbeidsmarktscan en (sollicitatie)trainingen. Luba HR Professionals is één van de werkmaatschappijen van Luba Groep. Luba Groep maakt deel uit van t-groep en levert personeelsdiensten op het gebied van uitzenden, inhousedienstverlening, werving & selectie, detachering, outplacement, re-integratie 2e spoor en payroll. Ook hr-adviesbureaus Ascento maakt deel uit van t-groep.

Lees ook: Luba breidt hr-dienstverlening uit

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer