Nabetaling van 30 mille voor uitzendkracht

2

Een Duits uitzendbureau moet een bedrag van 30.000 euro nabetalen aan een Poolse oud-werknemer die aan de slag was bij een Nederlands bedrijf.

De rechtbank in Groningen heeft dat beslist in een proefproces dat FNV Bondgenoten had aangespannen. De bond heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De uitzendkracht werkte van 2005 tot 2010 bij een vleesbedrijf in Leek. Hij werd niet volgens de cao uitbetaald. De rechter bepaalde dat dat wel had moeten gebeuren. Ook een buitenlands uitzendbureau moet volgens de rechter de Nederlandse cao naleven, ongeacht zijn nationaliteit.

Het vleesbedrijf huurde in 2010 structureel 100 Polen in bij het Duitse uitzendbureau, aldus FNV Bondgenoten. Nog zeker tien leden van de bond hebben een vordering op het uitzendbureau.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. Dat krijg je ervan, personeel inlenen dat niet volgens de inlenersbeloning wordt betaald. Lekker goedkoop maar een visie voor de korte termijn. Ik zeg alle 100 uitzendkrachten nabetalen en uitzendbureau en vleesbedrijf aansprakelijk stellen voor alle kosten.

  2. Keihard alles terug betalen. Dit is oneerlijke concurrentie tegen mensen die uit Nederland komen.Boete moet minimaal 500.000 euro zijn boven op de kosten van terug betaling. Er schijnen nu meerdere uitzendorganisatie failliet te gaan aan hun boetes. Goed zo gewoon eerlijk je geld verdienen. En graag de uitzendorganisaties benoemen .

Reageer