NBBU viert 25 jarig jubileum

0

De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) bestaat 25 jaar. De branchevereniging die in 1994 is begonnen met enkele tientallen leden, vertegenwoordigt inmiddels 1.200 leden en is een serieuze gesprekspartner geworden in Den Haag.

1.200 leden

Op 14 januari 1994 richtte een aantal uitzendondernemingen de branchevereniging op met als doel de belangen te behartigen van uitzendbureaus in het midden- en kleinbedrijf. Inmiddels is de NBBU uitgegroeid tot een branchevereniging van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt. Inmiddels behartigt de NBBU de belangen van meer dan 1.200 dienstverleners in de flexbranche, waaronder zpp-bemiddelaars, uitzendbureaus, payrollondernemingen en andere intermediairs.

Brigitte van der Burg
Brigitte van der Burg (voorzitter NBBU).

Lobby in Den Haag

De NBBU heeft zich ontwikkeld van een bond voor uitzendorganisaties tot een belangenbehartiger voor brede flex. Dat stelt voorzitter Brigitte van der Burg in de door Connect in Flex, de jubileumuitgave Flexibel Werkt. Tegenwoordig heeft de brancheorganisatie volgens haar steeds meer de taak op zich genomen om ‘de lobby voor uitzendorganisaties in het mkb te voeden’.
En ook in Den Haag doet de NBBU volgens Van der Burg ‘van zich spreken. “Langzaam maar zeker heeft de NBBU zich een plek verworven, ook aan de tafels waar de wet- en regelgeving gemaakt en voorbereid wordt, op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en bij de departementen van Economische Zaken en van Financiën. In de Tweede Kamer brengen we onze argumenten en standpunten Kamerbreed voor het voetlicht. We kunnen rustig stellen dat we een vaste waarde zijn geworden bij overleg, in verschillende gremia.”

Connect in Flex

Het jubileumjaar 2019 staat in het teken van de millennial en verbinding. Hoe gaat deze jongste generatie, waar de NBBU ook zichzelf toe rekent, om met de veranderingen op de arbeidsmarkt? Met die vraag gaat de NBBU komend jaar aan de slag. De evenementen die dit jaar staan gepland vinden plaats onder het thema Connect in Flex.

Bron: NBBU

Noot van de redactie:
De NBBU vertegenwoordigt ongeveer 1.200 uitzendbureaus (met name in het MKB), payrollorganisaties en andere flexbedrijven. De NBBU vertegenwoordigt hiermee ruim een kwart van de uitzendbranche. De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) telt ruim 560 leden, waaronder de grote uitzendbureaus. De ABU vertegenwoordigt circa 65% van de uitzendbranche.

Lees ook: Je eigen uitzendbureau starten? Word lid van de ABU of NBBU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer