Nieuw kenniscentrum intercedenten en werkcoaches

1

Vanaf november zal er een nieuw kenniscentrum toegankelijk zijn voor intercedenten van uitzendbureaus en werkcoaches van het UWV Werkbedrijf.

Het kenniscentrum, dat de naam Servicepunt Flex krijgt, is een gezamenlijk initiatief van de ABU, NBBU, STOOF en het UWV Werkbedrijf. Om de werkloosheid terug te dringen is een goede samenwerking tussen de flexbranche en het UWV Werkbedrijf belangrijk. Met de oprichting van het Servicepunt Flex wil men deze samenwerking bevorderen.

Het nieuwe kenniscentrum moet de kloof tussen medewerkers van het UWV Werkbedrijf en de uitzendbranche dichten. Medewerkers van uitzendbureaus moeten makkelijker hun weg vinden binnen het UWV Werkbedrijf en werkcoaches van het UWV moeten op de hoogte zijn van de uitzendformules.

In het kenniscentrum zullen twee medewerkers actief zijn die beiden de uitzendbranche kennen en de weg weten binnen het UWV Werkbedrijf. Het Servicepunt Flex biedt informatievoorziening, dienstverlening en kennisoverdracht op het gebied van arbeid en re-integratie.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Lilian Wapenaar op

    Bundel de krachten en zorg dat een ieder weer aan het werk komt. Door ervaring te delen met elkaar van zowel UWV als Uitzendbureaus bereik je een optimale samenwerking. Ik geloof in deze samenwerking en het haalt wel degelijk een goed rendement waar alle partijen voordeel aan hebben. Indien de werkzoekende een sociale vaardigheidstraining nodig heeft, werk dan met ZZP’ers die de werkzoekende trainen. Door middel van samenwerking en krachten te bundelen bereik je goede zaken.

Reageer