Nieuwe, vrouwelijke directie bij IT-detacheerder NewSkool

0

In de door mannen gedomineerde IT-wereld staan sinds kort twee vrouwen aan hoofd van IT-detacheerder NewSkool. Sinds 1 januari van dit jaar vormen Sophia Dekker en Floor van Heugten de directie.

Beide dames vervangen de huidige directie die bestond uit Melchior Terwindt, Alexander Kist en Ruud van Tol.

 NewSkool is 15 jaar geleden opgericht en uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 60 ‘NewSkoolers’ die bij verschillende opdrachtgevers op IT-afdelingen werkzaam zijn. Sophia Dekker en Floor van Heugten, beiden meer dan vijf jaar werkzaam binnen NewSkool, waren volgens voormalig directeur Melchior Terwindt de geknipte kandidaten om de directie over te nemen. “Binnen NewSkool roepen we altijd dat we durven te investeren in talent en wat is er dan mooier om mensen uit onze eigen staf deze kans te geven – het past perfect bij onze filosofie. Daarnaast beschikken Sophia en Floor over alle persoonlijke en professionele eigenschappen om deze functie op zich te nemen.”

Zij hebben de ambitie om NewSkool nog scherper in de markt te zetten en meer organisaties kennis te laten maken met het succesvolle concept. “We zijn intern druk bezig om veel bestaande processen nog efficiënter in te richten. We verwachten dat deze veranderingen in de loop van dit jaar ook voor het externe publiek zichtbaar zijn”, licht Van Heugten toe.

Weinig vrouwen in IT-topfuncties

Binnen NewSkool heeft gender naar eigen zeggen geen rol gespeeld bij de keuze voor de twee vrouwen als nieuwe directie van NewSkool: ze waren eenvoudigweg de beste kandidaten. Binnen de IT-sector werken in de gehele sector slechts 18% vrouwen en nog een kleiner percentage daarvan in topfuncties. “We zullen andere vrouwen altijd proberen te helpen en aanmoedigen om dezelfde stap te maken”, zegt Sophia Dekker over hun nieuwe rol. “Juist door traditionele ‘regels’ te breken, kunnen we ons onderscheiden van andere IT-bedrijven en hopelijk veel vrouwen inspireren om ook in de IT te gaan werken”, vult Floor van Heugten aan.

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer