Omzet Adecco brokkelt sneller af

0

De omzet van Adecco, ’s werelds grootste uitzendbedrijf, neemt in het lopende kwartaal in een sterker tempo af dan in voorgaande 3 maanden. Dat stelde het Zwitserse concern woensdag in de aanloop naar een beleggersbijeenkomst.

In het tweede kwartaal daalde de autonome omzet, dus zonder inbreng van overnames, met 4 procent. In juli en augustus nam dit tempo toe tot 4,5 procent. Volgens Adecco is de versnelde afbrokkeling van de omzet vooral te wijten aan tegenwind in de Franse en Japanse uitzendmarkten.

Ondanks de sterkere omzetdaling handhaaft het concern de doelstellingen voor een winstmarge (ebita) van 5,5 procent op de middellange termijn. Adecco haalt circa 60 procent van zijn omzet in Europa en heeft veel activiteiten in Zuid-Europa waar overheden fors bezuinigen en de werkloosheid recordhoogtes heeft bereikt.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer