Omzet Brunel herstelt, Nederland groeit fors

0

Na een financieel lastige periode klimt Brunel uit het dal. Voor het eerst in drie jaar is de omzet van Brunel International het afgelopen kwartaal niet gekrompen. In Nederland boekte Brunel in het vierde kwartaal zelfs een omzetgroei van 16%.

Brunel International boekte in het vierde kwartaal van 2017 een omzet van 210,2 miljoen euro. Dat is nagenoeg gelijk aan de omzet in dezelfde periode het jaar daarvoor. Over heel 2017 gemeten daalde de omzet van Brunel International met 11% naar 790,1 miljoen euro.

Brunel Nederland

Brunel Nederland boekte in het vierde kwartaal van 2017 een omzet van 53,9 miljoen euro, 16% meer dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. Daarmee maakte het het bedrijf een moeilijk jaar toch nog goed. De omzet van Brunel Nederland over heel 2017 is uitgekomen op 195,3 miljoen euro. Dat betekent een omzetgroei van 2% op jaarbasis.
Opmerkelijk was ook de sterke stijging van de toch al relatief hoge bruto-marge van Brunel Nederland in Q4, van 28,3% naar 31%.
De winstgevendheid van Brunel NL verbeterde ook sterk, naar een fraai EBIT-percentage van 9,8% in Q4 en een redelijke 5,8% over het hele jaar.

2017 keerpunt

Na een financieel lastige periode klimt Brunel uit het dal. Voor het eerst in drie jaar is de omzet van Brunel International het afgelopen kwartaal niet gekrompen. Jilko Andringa, de nieuwe ceo van Brunel International, spreekt van een keerpunt in 2017. Volgens Brunel zijn de vooruitzichten gunstig en het concern verwacht dan ook in 2018 omzetgroei te zullen boeken.

Bron: Brunel

Lees ook: Omzetdaling Brunel, Nederland draait goed (derde kwartaal 2017)

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer