Omzet Hobij groeit, marge onder druk

0

De omzet groeit bij uitzendbureau Hobij, maar de marge staat wel onder druk.

Het afgelopen half jaar groeide de omzet van uitzendbureau Hobij met dubbele cijfers: 36 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat nam evenredig toe, laat directeur Han van Horen aan Flexmarkt weten. De marge is de afgelopen twee jaar wel gedaald.

Hobij heeft de afgelopen jaren daarom fors bezuinigd. Zo telt het bedrijf 12 fte’s minder dan eind 2007 en is er een centraal inkoopbeleid gekomen met oog voor besparingen, in plaats van het vroegere ad hoc-beleid.

De groei van de omzet is te danken aan het aantrekken van de conjunctuur enerzijds, aldus Van Horen, en het actief verwerven van nieuwe klanten en het uitbreiden van bestaande contracten anderszijds. De directeur verwacht voor het hele jaar een omzet van 23 tot 25 miljoen euro. Van Horen: "Traditioneel is het tweede half jaar beter dan het eerste half jaar."

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer