Omzetdaling Randstad door ‘moeilijke’ economische omstandigheden

0

Uitzendconcern Randstad voelt de slechtere economische omstandigheden in zijn resultaten. De omzet en winst gingen in de eerste drie maanden van het jaar omlaag. De oorzaak: werkgevers zijn door sterk gestegen kosten en hogere rentes niet meer zo hard op zoek zijn naar nieuw personeel als eerder.

Omzetdaling

De wereldwijde omzet daalde 2% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar tot 6,5 miljard euro. Daarbij vielen de opbrengsten op de belangrijke Noord-Amerikaanse markt een tiende lager uit. In Nederland leverden de uitzend- en wervingsdiensten van Randstad 11% minder op.

Reorganisaties

De uitgaven liepen tegelijkertijd op, onder andere voor reorganisaties in Noord-Europa, Noord-Amerika en bij dochterbedrijf Monster. Randstad had in het eerste kwartaal ruim 1.800 minder eigen medewerkers in dienst dan eind 2022, buiten de uitzendkrachten gerekend. “We hebben heel wat flexibiliteit binnen ons eigen personeelsbestand, dus bij meer vraag hebben we meer personeel nodig en bij een zwakkere vraag minder”, zei Randstad-topman Sander van ’t Noordende daarover.

Krapte arbeidsmarkt blijft

Van ’t Noordende zegt tevreden te zijn met de prestaties van zijn bedrijf te midden van moeilijke ‘macro-economische omstandigheden’. Werkgevers zijn voorzichtiger geworden, maar tegelijkertijd blijft de arbeidsmarkt in veel landen krap, zo benadrukte hij. Zo vonden bedrijven in Noord-Europa via Randstad meer personeel voor een vaste baan. “In gesprekken met bedrijven zijn de grootste thema’s de economische onzekerheid en de schaarste aan talenten”, zei Van ’t Noordende. “Onze klanten nemen nog steeds personeel aan, maar minder dan voorheen.”

Bron: ANP

Lees ook: Goed jaar voor Randstad, omzetgroei vlakt wel af

 

Met Flexmarkt pro heb je exclusief toegang tot:
✅ verdiepende en analyserende artikelen
✅ de verzuim- en transitietool
✅ handige voorbeelddocumenten, zoals de oproep – en vaststellingsovereenkomst
✅ antwoord op tientallen juridische flexvragen
✅ Flexmarkt magazine: het laatste nummer en archief
Waar nodig is deze informatie juridisch getoetst door onze arbeidsrechtadvocaten.

Abonneer je hier op Flexmarkt Pro 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer