Omzetdaling USG People zet zich voort in 2012

0

USG People heeft haar omzet in 2012 stevig zien dalen, zo blijkt uit de cijfers die de uitzendorganisatie bekend heeft gemaakt op een analistenbijeenkomst.

 

USG heeft in januari en februari van dit jaar 11 procent minder omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De koers van het beursgenoteerde bedrijf was vandaag de grootste daler van de Midkap-index met een val van 4,4 procent.

Elf procent lagere omzet

“De trends die zichtbaar werden in de laatste maanden van 2012, zoals gemeld bij de publicatie van de vierdekwartaalresultaten, hebben zich, zoals ook blijkt uit diverse marktcijfers, voortgezet in de eerste twee maanden van 2012. De vergelijking met het eerste kwartaal van 2011 is moeilijk doordat de omzet toen met 14 procent toenam. Mede daardoor was de omzet 11 procent lager dan de eerste twee maanden van vorig jaar,” aldus USG in een persbericht.

Winstgevendheid, ondanks omzetdaling

Volgens het bedrijf was de brutomarge stabiel in vergelijking met vorig jaar. Bovendien heeft USG door het snijden in de kosten de winstgevendheid van het bedrijf intact weten te houden, ondanks de 11 procent lagere omzet. De winst voor belastingen, rente en amortisatie (ebita) steeg ten opzichte van vorig jaar.

Verwachting tweede kwartaal 2012

USG People verwacht met ingang van het tweede kwartaal 2012 “een geleidelijk herstel door verbeterde marktomstandigheden en doordat de toegenomen commerciële inspanningen resultaat zullen gaan opleveren”. USG zag eerder deze maand nog af van het geven van vooruitzichten

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer