Omzetgroei Brunel Nederland +17%

0

Brunel International boekte in het eerste kwartaal een omzet van bijna 214 miljoen euro. Dat betekent een omzetgroei van 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In Nederland is de omzetgroei zelfs 17%.

In Nederland deed Brunel het in het eerste kwartaal van dit jaar bijzonder goed. De omzet steeg naar 56,2 miljoen euro, een stijging van 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzetstijging per werkdag in Nederland bedraagt zelfs 19%.
Ook de winstcijfers zijn uitstekend. De brutomarge in Nederland steeg maar liefst met 31%. De winst (EBIT) kwam in het eerste kwartaal uit op 4,2 miljoen euro, een groei van 68% ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor.
Brunel Nederland heeft inmiddels meer dan 2.400  mensen in dienst, 300 meer dan vorig jaar.

Jilko Andringa, ceo van Brunel International zegt in een toelichting op de cijfers dat hij zeer tevreden is over de groei en verbeterde winstgevendheid, met name ook in Nederland. “Dit is het resultaat van initiatieven die wij zijn gestart, zoals het betreden van nieuwe markten en de investeringen in digital oplossingen.” Andringa verwacht dat door de economische groei de groei van Brunel nog verder zal toenemen.

Bron: Brunel

Noot van de redactie:
Na een financieel moeilijke periode is Brunel in de tweede helft van 2017 weer uit het dal geklommen. In het laatste kwartaal van 2017 is de omzet van Brunel International voor het eerst in drie jaar niet gekrompen. En nu behaalt Brunel International in het eerste kwartaal van dit jaar dus voor het eerst weer omzetgroei (+9%).
Vooral Nederland heeft het relatief goed gedaan, met een omzetgroei van 6% in het derde kwartaal, en 16% in het vierde kwartaal van 2017, herstelde Brunel Nederland zich vorig jaar al. Met de omzetgroei van 17% in het eerste kwartaal van 2018 zet Brunel Nederland deze omzetgroei dus flink door.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer