Omzetgroei uitzendbranche stabiel

0

In periode 7, ofwel week 25 – 28, is het aantal uitzenduren met 7% toegenomen en steeg de omzet met 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat meldt de ABU. In periode 6 bedroeg de omzetgroei eveneens 8%. In het eerste halfjaar van 2016 kwam de onzetgroei uit op 12%. Periode 7 telde een gelijk aantal werkbare dagen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, er hoefde dus geen correctie te worden toegepast.


De groei van het aantal uitzenduren en de toename van de omzet zijn in periode 7 als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • De uren in de administratieve sector zijn gestegen met 9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 7%.
  • De uren in de industriële sector vertoonden een stijging van 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 9%.
  • Het aantal uren in de technische sector is toegenomen met 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 5%.

Bron: ABU

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer