Randstad koopt Monster Worldwide

0

Uitzendorganisatie Randstad neemt voor 387 miljoen euro zijn Amerikaanse branchegenoot Monster Worldwide over. Randstad is vooral geïnteresseerd in Monsters technologie om werkzoekenden aan werkgevers te koppelen. Het bedrijf is in Nederland vooral bekend van vacaturesite Monsterboard.

De overname van Monster Worldwide moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. Randstad hoopt de deal in het vierde kwartaal van dit jaar te kunnen afronden. Randstad betaalt 3,40 dollar per aandeel in contanten en betrekt het geld uit bestaande kredietfaciliteiten. Monster blijft zelfstandig onder de eigen naam opereren.

Topman Jacques van den Broek van Randstad zegt in een persverklaring dat Monster met zijn ‘leidende technologie en eenvoudig te gebruiken digitale, sociale en mobiele oplossingen, een natuurlijke toevoeging is voor Randstad.’

Monster was in het afgelopen tweede kwartaal goed voor een omzet uit voortgezette activiteiten van bijna 151 miljoen dollar. Daarbij werd mede als gevolg van een grote voorziening die het bedrijf moest treffen, ruim 124 miljoen dollar nettoverlies geleden.

Reeks van overnames
Met de beoogde overname van Monster komt volgens Randstad voorlopig even een einde aan een reeks van overnames. Topman Jacques van den Broek deed dit jaar een flinke greep in de overnamekas om daarmee Randstad te innoveren en te versterken.

Randstad nam in juni de freelance marktplaats Twago en zijn Japanse branchegenoot Careo Group over. Eind mei werd de aankoop van het Italiaanse uitzendbedrijf Obiettivo Lavoro gemeld.

 

Bronnen: Randstad, ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer