Omzetgroei voor DPA in Q1

0

In het eerste kwartaal van dit jaar is de omzet van DPA Group gegroeid ten opzichte van dezelfde periode in 2012. De brutowinst en het nettoresultaat kwamen wel lager uit.

Dat heeft de detacheerder donderdag bekendgemaakt.

De omzet van DPA kwam in het eerste kwartaal uit op 17,2 miljoen euro tegen 15 miljoen in het eerste kwartaal van 2012. De omzetgroei is het resultaat van de overnames van Benkis Interim Professionals en Benkis Training & Coaching.

De brutowinst kwam uit op 3,7 miljoen euro en de EBITDA op 1 miljoen. De brutomarge voor DPA kwam uit op 22 procent, tegen 28 procent een jaar eerder. Het nettoresultaat daalde van 0,7 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2012 naar 0,1 miljoen euro. De daling van de winst en brutomarge is voor een belangrijk deel te verklaren door het feit dat het eerste kwartaal van 2013 drie werkbare dagen minder telde dan hetzelfde kwartaal in 2012, aldus DPA in een persbericht. Tevens is de inzet van zelfstandige professionals ten opzichte van de eigen medewerkers van DPA toegenomen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer