Omzetstijging Payroll Select overtreft markt, maar marge volgt nog niet

0

De omzetstijging van Payroll Select overtreft die van de payrollmarkt gedurende het eerste half jaar van 2010. De marge blijft in vergelijking nog achter.

De omzet van Payroll Select (nummer 18 op de Flexmarkt omzetranglijst) is in het eerste half jaar van 2010 met 17 procent gestegen ten opzichte van het eerste half jaar van 2009. De payrollmarkt als geheel zag in het eerste kwartaal de omzet met 5 procent en in het tweede kwartaal met 11 procent stijgen. De omzet van Payroll Select steeg in het tweede kwartaal met 26 procent en overtreft daarmee ruimschoots de markt.

De stijging van het brutoresultaat (ebitda, winst voor aftrek van rentelasten, belasting en afschrijvingen) bedroeg 24 procent en was minder dan verwacht. Het nettoresultaat hield gelijke tred met het brutoresultaat, aldus Payroll Select.

De reden voor de achterblijvende resultaten zoekt Payroll Select in de toenemende prijsdruk in de payrollmarkt. De ingebruikname van nieuwe softwaresystemen zou echter in de komende periode moeten leiden tot een hogere arbeidsproductiviteit en daarmee een beter resultaat, verwacht het bedrijf.

De gestegen omzet is voor 40 procent afkomstig van groei bij bestaande klanten, maar het merendeel komt voort uit acquisitie van nieuwe klanten. 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer