Onbenut arbeidsaanbod Nederland relatief klein

0

Het aantal mensen tussen de 15 en 75 jaar, dat vorig jaar in Nederland op korte termijn beschikbaar was voor werk, lag op 754.000 (6 procent). In vergelijking met andere landen in de Europese Unie is het onbenut arbeidsaanbod relatief klein.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend heeft gemaakt.

Binnen de EU was vorig jaar 9 procent van de bevolking beschikbaar voor werk of op zoek naar werk. Alleen in Malta, Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland was het onbenut arbeidsaanbod kleiner dan in Nederland. Estland, Letland en Spanje zijn de landen waar het onbenut arbeidsaanbod het grootst was.

Werkloos

Niet alle mensen die binnen het onbenut arbeidsaanbod vallen, tellen mee voor de werkloosheidscijfers. Bij het onbenut arbeidsaanbod gaat het om mensen die binnen twee weken beschikbaar zijn om te werken of die de afgelopen vier weken naar werk hebben gezocht. Net iets meer dan de helft (52 procent) van het onbenut arbeidsaanbod in Nederland telt als werkloos. Het gaat om mensen die beschikbaar zijn én op zoek naar werk.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer