Opnieuw daling uitzendactiviteiten

0

In juni en juli is de werkgelegenheid voor uitzendkrachten opnieuw gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal uitzenduren daalde met 5 procent en de omzet nam met 2 procent af.

Dat blijkt uit cijfers over periode 7 (week 25-28) die de ABU dinsdag heeft gepubliceerd.

De cijfers geven een daling aan ten opzichte van vorig jaar. Ook toen daalde het aantal uitzenduren met 5 procent op jaarbasis in periode 7 en nam de uitzendomzet met 2 procent af.

De sterkste daling kon in periode 7 van 2013 opnieuw toegerekend worden an de medische sector. De uitzendomzet daalde met 30 procent en het aantal uren dat door uitzendkrachten gewerkt werd met 35 procent. Vorig jaar was in dezelfde periode sprake van een daling in uitzendomzet van 14 procent en het aantal uitzenduren daalde met 18 procent.

In de administratieve sector daalde het aantal uitzenduren met 4 procent ten opzicht van dezelfde periode in 2012. De industriële sector liet een daling van 4 procent in uitzenduren zien. De uitzendomzet nam met 1 procent af. In de technische sector daalde het aantal uren met 7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012 en nam de omzet met 5 procent af.
De werkgelegenheid voor uitzendkrachten neemt al sinds begin 2012 bijna onafgebroken af.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer