Overnames en samenwerkingen

0

Afgelopen maand waren er weer diverse overnames en aankondigen van samenwerkingen in de flexbranche. Flexmarkt zet deze voor je op een rij. 

Detacheerder Accres HR Solutions neemt HR-Groep over

Met de overname van het Eindhovense HR-Groep positioneert Accres HR Solutions zich verder als dienstverlener met een uitgebreid pakket aan HR-diensten en voegt daar zzp-bemiddeling aan toe.

De overname past naadloos in de strategie die Accres HR Solutions vanaf 2022 met medeaandeelhouder Spa Capital inzette. Die strategie bestaat uit het aantrekken van specialistische partnerpartijen, met als doel om de one-stop-shop te zijn voor bestaande en nieuwe opdrachtgevers die bij Accres voor alle facetten van het werkgeverschap terecht kunnen.

De diensten van Accres HR Solutions en HR-Groep vullen elkaar goed aan. Beide merknamen blijven naast elkaar in de markt bestaan. Accres HR Solutions is gespecialiseerd in detacheren, uitzenden, werven, selecteren en HR-advies. ZZP-bemiddeling is de expertise van HR-Groep. De netwerken van Accres HR Solutions en HR-Groep overlappen elkaar niet waardoor het actieve opdrachtgeversbestand en aantal werkzame medewerkers / zzp’ers na de overname met circa 75% toeneemt.

Collectief Uitzendbureau sluit zich aan bij Carrière

Collectief Uitzendbureau sluit zich na 23 jaar aan bij het in 2010 opgerichte Carrière. Ondernemer Herman Habekotte gaat vanaf nu verder als eigenaar van Carrière Wormerveer, waarbij de vestiging een nieuwe schakel zal zijn tussen werkzoekenden en bedrijven in Noord-Holland. De nieuwe vestiging is het zevende Carrière uitzendbureau in de regio. Andere vestigingen in de regio zijn Carrière Almere, Carrière Amsterdam, Carrière Hoofddorp, Carrière Hoorn-Zwaag, Carrière Schagen, Carrière Schiphol-Rijk en Carrière Detachering.

Carrière is actief als gespecialiseerd uitzendbureau in uitvoerende functies en verbindt opdrachtgevers en talent in gespecialiseerde units voor transport, logistiek, productie en techniek.

Verder maakte Carrière bekend dat Recruitmentbureau WFS PRO haar heeft gekozen als backoffice partner. Dit betekent dat onder andere de salarisadministratie en het ziekteverzuim door het Carrière Service Center gefaciliteerd worden.

ProjectiveGroup neemt detacheerder Finance Club over

Het van oorsprong Belgische ProjectiveGroup is al jaren actief in Nederland. Naast Finance Club werden eerder al Mastermind (2021), Enigma Consulting (2022) en Charco & Dique (2022) overgenomen. Met de overname van Finance Club maken zo’n 400 personeelsleden de overstap naar ProjectiveGroup.

Het Eindhovense Finance Club levert financieel professionals aan grootbanken. ProjectiveGroup, opgericht in 2006, levert consultancy, projectmanagement en talentoplossingen aan de financiële sector. Het bureau biedt partijen ook toegang tot een ecosysteem van fintechs en techdienstverleners.

Primatch HR Groep breidt uit naar België

Primatch HR Groep verwelkomt een nieuwe recruitmentpartner. Het betreft Stijn Gysen, afkomstig uit België. Primatch België opent officieel per 1 september 2023 haar deuren en daarmee zet Primatch HR Groep weer een stap in de ingezette koers gericht op groei. Met toetreding van Stijn Gysen kent Primatch HR Groep in totaal 15 recruitmentpartners.

Ronald Leeuwenberg, managing partner van Primatch HR Groep: “Over de grens gaan met onze dienstverlening en partnerformule is een hele leuke ontwikkeling. Niet alleen in Nederland heerst een krappe arbeidsmarkt, maar ook bij onze buren in België. We zijn ervan overtuigd dat wij met onze bijna 25 jaar lange kennis en ervaring ook Belgische ondernemers kunnen ondersteunen in hun recruitmentproces. Nu is deze markt voor ons nieuw, maar niet voor Stijn. We hebben er alle vertrouwen in dat Stijn Primatch HR Groep succesvol op de kaart kan zetten in België!”.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer