Overzicht faillissementen flexbranche in april

2

In april zijn twintig uitzendorganisaties failliet gegaan, evenveel als de maand hiervoor. Het betreft vooral kleinere uitzendorganisatie, maar ook enkele middelgrote flexbedrijven.

Een overzicht:

Op 2 april zijn meerdere uitzendorganisaties failliet verklaard; Assist Uitzenden En Detachering in Hellevoetsluis, Bga-international in Boxtel (met 22 werkzame personen), Dely Detacheringen in Boxmeer, World@work Uitzendbureau in Veendam en Job Martin in Wieringerwerf waar 25 mensen werkten.
Rtv Personeelsdiensten in Enschede is op 3 april failliet verklaard. Dit uitzendbureau had 18 mensen in dienst.
Op 4 april is Ccg Consulting in Rijswijk (6 man) failliet verklaard
O&t Services in Barendrecht bestaat sinds 9 april niet meer.
Arliz Personeelsdiensten in  Middelburg (22 werkzame personen) ging op 10 april failliet.
Op 11 april sprak de rechtbank het faillissement uit over Maxpower Uitzend- En Detacheringsorganisatie in Den Haag. Dat geldt ook voor Ggg Trading in Amsterdam.
Seraph Consultancy Finance (8 man) en Seraph Consultancy Commerce (3 man) zijn op 11 april failliet verklaard.
Monta in Nieuwkoop en P&R Security Consultants in Vlaardingen (6 man) gingen op 16 april failliet.
Op 17 april ging Uitzendorganisatie Contract (handelsnaam Bocoflex Detaacheringen) in Landgraaf failliet. Deze uitzendorganisaatie telde 28 medewerkers. Op dezelfde dag is ook Willems & Smith in Aalsmeer failliet verklaard.
Op 24 april is het faillissement uitgesproken over Contract Mass in Lewedorp. Bij deze uitzendorganisatie werkten 9 mensen. Op dezelfde dag viel het doek voor payrollorganisatie Smink Human Capital in Veghel, dat 30 mensen in dienst had.
Op 29 april ging Ideeal Select in Sneek failliet (4 werkzame personen). En tot slot ging op 30 april Cartouche Uitzendbureau in Best failliet. Cartouche had 40 man in dienst.

Het afgelopen kwartaal zijn in totaal zijn 48 flexorganisaties failliet gegaan. Daarmee komt het totaal voor dit jaar tot nu toe op 68. In 2013 ging een recordaantal van 250 uitzendorganisaties failliet.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. Mr. B.G.H. Lubliek op

    Flexibilisering van arbeid is geen toverwoord meer. Mijn visie is dat in de komende vijf jaar de huidige groep van 750.000 flexwerkers met zo een 40% zal stijgen, mede gelet op de nieuwe Flexwetgeving die er in juli 2015 aan zit te komen. Bill Lubliek LLM

  2. Mr. B.G.H. Lubliek op

    De afgelopen 2 jaar ziet men dat vooral de lokale overheden en Provincies meer dan ooit flexibilseren. In 1e aanleg is men weliswaar iets duurder uit maar na een interne verandering van werken op flexibele basis zijn de teams er meer en meer aan gewend en sorteert de flexibilsering van arbeid effect. Het is ook één van mijn speerpunten als zakelijk dienstverlener ben je bezig om voor de klant, de gedetacheerde en voor je eigen organisatie een win-winsituatie te creëeren die leidt tot winstoptimalisatie voor alle (3) partijen. Flair Recruiters HTI&O Personnel | Bill Lubliek LLm

Reageer