Omzetgroei voor USG People

0

USG People heeft in het eerste kwartaal van 2014 winst gemaakt op een omzet die 4 procent hoger was dan een jaar eerder.

Dat meldde het uitzendbedrijf vrijdag.

Het moederbedrijf van uitzenders Unique en Start People haalde vorig kwartaal een omzet van 542,8 miljoen euro, tegen ruim 524 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebita) verdubbelde ruimschoots tot 14,7 miljoen euro. Onder de streep resteerde een nettowinst van 6,8 miljoen euro, tegen een verlies van 2 miljoen euro in de eerste 3 maanden van 2013. Het verlies van vorig jaar is gecorrigeerd voor verkopen van bedrijfsonderdelen, inclusief die verkopen werd toen een verlies van bijna 17 miljoen euro geïncasseerd.
USG People ziet de positieve trend aanhouden en verwacht dat het herstel in alle markten doorzet. Daardoor zal het mogelijk zijn de winst en omzet verder te laten groeien, stelde bestuursvoorzitter Rob Zandbergen.

Uitzenden specialistisch personeel
De groei was vooral te danken aan het uitzenden van specialistisch personeel. Bij dit onderdeel, Specialist Staffing, groeide de omzet met 7 procent, tegen een plus van 2 procent bij het algemene uitzendwerk. Met de specialisten werd in Nederland een 16 procent hogere omzet gehaald, terwijl het algemene uitzendwerk op de thuismarkt 1 procent minder opleverde dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. De omzet uit de plaatsing van hoogopgeleid personeel groeide in Nederland met 5 procent.

Het bedrijf, dat ook actief is in Duitsland, België en Frankrijk, heeft afgelopen jaren een reorganisatie doorgevoerd, die dit jaar wordt afgerond. De kosten lagen door deze operatie vorig kwartaal 5 procent lager dan een jaar eerder.

ANP

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer