Overzicht recente overnames, fusies en samenwerkingen in de flexbranche

0

In de afgelopen maand zijn weer diverse fusies, overnames, samenwerkingen en uitbreidingen in de flexbranche aangekondigd. Zo nam Logistic Force branchegenoot VIA Logistics over, kondigden Olympia en Ajax een samenwerking aan, acquireerde Linden IT ICTZaakwaarnemer en kreeg World of Talents een kapitaalinjectie.

Logistic Force neemt VIA Logistics Professionals over

Logistic Force (LF), full-service HR-dienstverlener binnen de transport en logistiek, heeft de activiteiten van VIA Logistics Professionals (VIA) overgenomen. VIA levert diensten rond werving & selectie, detachering, zzp-bemiddeling en het faciliteren van opleidingstrajecten en richt zich op hoog opgeleide professionals in de supply chain en logistiek.

De overname van VIA past in de groeiambitie van Logistic Force om in de Benelux toonaangevend marktleider in de transport en logistiek te worden. “De overname van VIA geeft ons toegang tot het bemiddelen van hogere kantoorfuncties en zzp’ers, daar waar Logistic Force zich voornamelijk concentreert op het leveren van chauffeurs & personeel voor op de logistieke werkvloer. Beide ondernemingen vullen elkaar perfect aan”, aldus Martin van Dijk, CEO van Logistic Force. Het merk VIA Logistics Professionals blijft bestaan. Gezamenlijk realiseren de ondernemingen een omzet van € 126 miljoen.

Linden IT acquireert ICTZaakwaarnemer

Linden-IT neemt per direct branchegenoot ICTZaakwaarnemer over, een acquisitie die past binnen de groeiambities van beide IT-detacheerders. Met de 120 IT-specialisten van ICTZaakwaarnemer groeit Linden-IT naar ruim 600 medewerkers. De werkzaamheden worden in de loop van dit jaar geïntegreerd en voortgezet onder de naam Linden-IT. Met de acquisitie van ICTZaakwaarnemer groeit Linden-IT uit tot een toonaangevende organisatie in de IT-detacheringsbranche.
Maarten Goedmakers, CEO van ICTZaakwaarnemer, krijgt de rol van Business Unit Directeur binnen Linden-IT.

World of Talents krijgt met CVC Capital meerderheidsaandeelhouder

CVC investeert in World of Talents. World of Talents is een internationaal platform van HR-bedrijven, gespecialiseerd in knelpuntberoepen en talentmanagement. Met deze strategische investering wil CVC World of Talents verder ondersteunen in het realiseren van haar groeiplannen. “We zijn verheugd om samen te werken met CVC, wiens internationale netwerk ons zal helpen onze missie verder te realiseren en de impact op de HR gemeenschap te vergroten”, zegt Steve Rousseau, CEO van World of Talents.

In Nederland is World of Talents actief met House Of Talents. Dat biedt interim-maatwerkoplossingen met meer dan 1000 gedreven en ondernemende interim-experts bij de top 500 opdrachtgevers van Nederland.

Randstad werkt samen met studentenplatform Minite.works

Op LinkedIn kondigde Minite.works aan dat het gaat samenwerken met Randstad. Minite trekt vooral jongeren aan, de zogenaamde Generatie Z. Mara de Vries, Campus Recruiter bij Randstad benadrukt: “Bij Randstad geloven we dat iedereen een uniek talent meebrengt. Wij willen dé werkgever worden waar iedereen wil werken, ongeacht waar je vandaan komt, van wie je houdt, hoe oud je bent of waar je in gelooft. We willen samen groeien naar een meer diverse organisatie. En dat begint natuurlijk bij de werving van onze nieuwe collega’s. Daarom zien we de samenwerking met Minite als een waardevolle kans. Met het innovatieve platform van Minite en hun inclusieve selectiemethodes, kunnen we nog effectiever zijn in het verbinden van studenten met passende kansen. Deze samenwerking stelt ons in staat om talent en mogelijkheden samen te brengen, waardoor zowel studenten als bedrijven kunnen gedijen in een dynamische arbeidsmarkt.”

24/7 drive en BBL Transport en Logistiek bundelen krachten

24/7 drive kondigt aan dat de bestaande samenwerking met BBL Transport en Logistiek wordt geïntensiveerd en neemt een belang in het snel groeiende opleidingsbedrijf. Deze stap onderstreept de toewijding van beide organisaties aan het bieden van hoogwaardige scholings- en opleidingsmogelijkheden aan klanten en de noodzaak nieuw talent toe te voegen aan de sector Transport en Logistiek. Uitzendorganisatie 24/7 drive investeert al geruime tijd in het opleiden van zij-instromers.

De samenwerking omvat drie belangrijke specialisaties: 1. Het aanbieden van erkende BBL-trajecten op MBO niveau in de transport en logistiek 2. Zij-instroomtrajecten 3. Bedrijfseigen colleges

Olympia en AFC Ajax werken samen

Arbeidsbemiddelaar Olympia heeft met trots aangekondigd dat ze Official Partner van Ajax en hoofd- en shirtsponsor van Ajax-jeugd wordt. De samenwerking tussen Olympia en AFC Ajax is veel meer dan alleen sponsoring. Beide bedrijven vinden het belangrijk om te investeren in de toekomst, of het nu gaat om jonge voetballers op het veld of werkzoekenden in de samenleving. Talentontwikkeling staat bij beide organisaties centraal.

WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) en Aems optimaliseren externe inhuur zorgprofessionals.

WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) en Aems optimaliseren per 1 mei aanstaande samen de externe inhuur van zorgprofessionals. In deze strategische samenwerking neemt Aems, onderdeel van Aethon Groep, als managed service provider de ontzorging van de gehele inhuurketen en het leveranciersmanagement op zich. De samenwerking past in de visie en missie van beide organisaties om de personeelstekorten in de zorg op te lossen en grip te krijgen op de kosten van inhuur van externen.  Met deze samenwerking blijft WZH wendbaar en het zorgt ervoor dat er snel gereageerd kan worden op veranderingen in de markt en binnen de organisatie.

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) selecteert de combinatie BlueTrail en Quest 4 voor inhuur van ICT professionals

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) heeft BlueTrail in combinatie met Quest4 na deelname aan een Europese aanbesteding als één van de zeven gegunde opdrachtnemers geselecteerd als voorkeursleverancier voor de nieuwe raamovereenkomsten voor de inhuur van ICT-professionals. Als intermediair gaan de partijen aan de slag om het Centraal Justitieel Incassobureau te voorzien van kwalitatief goede, tijdelijk in te zetten ICT-professionals. De raamovereenkomst gaat in op 1 juni 2024 en heeft een looptijd van vier jaar. De geraamde totale opdrachtwaarde bedraagt 2.250.000 uren, naar verwachting ca. 220 miljoen euro. De overige gegunde partijen zijn: Combinatie Get There & Sevenstars, Need Staffing IT, Cegeka Nederland, Circle8, Cimsolutions en de combinatie LinkIT & Divetro.

Risikoloos gaat strategische samenwerking aan met ESVE Groep

Door de enorme groei van Risikoloos is vanuit Venray de zoektocht gestart naar kwalitatief hoogwaardige dienstverleners op het gebied van HR- en verloningsoplossingen. Risikoloos biedt vanuit haar verzekerde dienstverlening een all-in oplossing voor het verzekeren, verlonen en betalen van medewerkers welke in dienst zijn bij MKB-ondernemingen. Eric van Veghel, directeur van ESVE Groep is erg blij met de samenwerking. “Door sterk veranderende markten en de continue verandering in Cao’s maakt het voor ons als Dedicated Payroll & HR consultants van belang te blijven innoveren”, aldus Eric van Veghel. De samenwerking met Risikoloos past hierin naadloos in onze visie om het beste van meerdere producten samen te voegen in één HR-oplossing voor het MKB.

IT-recruitmentbureau CHRLY start in Nederland

CHRLY, het in 2021 opgerichte IT-recruitmentbureau van IT-serviceprovider Fujitsu, breidt zijn activiteiten uit naar Nederland. CHRLY stelt eerst het persoonlijke profiel van de kandidaat centraal en daarna pas het cv. De IT-recruiter richt zich op een breed scala aan IT-profielen, onder meer op ServiceNow, Application Management en Infrastructure. CHRLY kan niet alleen helpen bij het vinden van kandidaten, maar het recruitmentteam kan ook tijdelijk versterking bieden aan de recruitmentafdeling van een organisatie, zowel in-house als op afstand. Daarnaast investeert CHRLY in jong talent en blijft het kandidaten continu opleiden.

Maxime Cools, General Manager, ziet veel kansen voor CHRLY als Benelux-organisatie: “De uitbreiding komt op een logisch moment. We krijgen namelijk al veel vraag vanuit Nederland. We hebben nu 150 consultants en ons doel is om binnen een jaar uit te breiden naar 200 consultants in de Benelux.”

FITZ breidt AFAS-dienstverlening uit met overname AIMS Improve

FITZ, voorheen de Quoratio Groep, heeft AFAS-partner AIMS Improve uit Haarlem overgenomen. Hiermee breidt FITZ de bestaande AFAS-expertise en capaciteit fors uit. Er gaan nu 60 professionals samenwerken onder het nieuwe label FITZ Business Services. Met Payroll Services biedt FITZ Business Services capaciteit voor organisaties die hun salarisadministratie (deels) willen uitbesteden. De professionals van FITZ Business Services kunnen daarnaast op projectbasis worden ingezet bij optimalisaties of langdurige ondersteuning bieden voor het functioneel beheer en detacheringsvraagstukken.

Visma I Raet gaat samenwerken met Ubeeo

Ook op het recruitment-softwarefront was er nieuws. Zo gaat Visma | Raet een partnership met Ubeeo aan, waarbij ze hun software gezamenlijk aanbieden. Ubeeo ATS is een Applicant Tracking System en veelgebruikte recruitment-oplossingen door recruiters en managers in Nederland. Klanten krijgen zo een veelzijdige en flexibele oplossing voor de ondersteuning van hun werving en selectie.

Tenslotte nog nieuws uit buurland België.

Forum Jobs breidt uit naar Frankrijk

Forum Jobs, een uitzender in België met 55 vestigingen verspreid over het hele land, kondigt een uitbreiding naar Frankrijk aan. Forum Jobs heeft sterke historische banden met Frankrijk. De expansie naar Frankrijk is dus een nieuwe, logische stap. Met al zeven vestigingen in de grensregio van België (Roeselare, Menen, Moeskroen, Izegem, Kortrijk, Ieper, Waregem), is Forum Jobs goed gepositioneerd om te voldoen aan de behoeften van werknemers en bedrijven aan beide zijden van de grens.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer