Nieuwe directieleden voor HeadFirst en Whyz Executive Search

0

HeadFirst trok een nieuwe Managing Director aan. executive search- en interimbureau Whyz voegde twee ervaren partners toe aan het team. 

HeadFirst Group heeft in de persoon van Renger Lammers een nieuwe managing director growth & strategy aangetrokken. Lammers heeft de taak gekregen om de commerciële slagkracht van de organisatie naar een volgend niveau te tillen. Lammers brengt meer dan 20 jaar aan commerciële ervaring mee. De afgelopen drie jaar werkte hij als commercieel directeur bij ManpowerGroup.

Twee nieuwe partners voor Whyz Executive Search

Het Leidse Whyz Executive Search meldt dat het twee nieuwe partners heeft aangetrokken. Vanaf april zijn Machteld Koch (53) en Johan van Hoof (57) als partners bij het executive search- en interimbureau gestart. Samen brengen ze jarenlange ervaring op het gebied van marketing, sales, strategische management en bestuurlijke vraagstukken mee naar Whyz. Hun kennis en kunde maakt dat Koch en van Hoof een brede kijk hebben op wat er speelt bij directies en welke leiderschapskwaliteiten nodig zijn om teams toekomstbestendig te maken.

Whyz richt zich op het invullen van directie, bestuur- en commissarisposities in verschillende practices, zoals de pensioensector, woningcorporaties, financiële dienstverlening en de zorg. Vanaf 2 april maken Koch en Van Hoof onderdeel uit van het groeiende team. Koch gaat zich richten op consumer goods en zakelijke dienstverlening. Van Hoof focust zich op de search van toezichthouders, bestuurders en directie in sectoren waar hij zelf diepgaande kennis van heeft: woningcorporaties, zorg, overheid en onderwijs.

Over Machteld Koch

Koch startte, na haar bachelor Commerciële Economie aan de HES in Amsterdam en na haar master Marketing aan Emerson College in Boston, haar carrière bij het hoofdkantoor van The Gillette Company in de Verenigde Staten. Na ruim 7 jaar ervaring te hebben opgedaan in de VS en bij de Benelux tak, is zij steeds verder opgeklommen binnen de marketingkolom. Dit deed zij onder andere bij Sara Lee en UPC, maar ook bij wat minder grote namen als Joolz en Jumbodiset. Zij combineert een daadkrachtige en resultaatgerichte manier van werken met een hoog energieniveau en een oprechte verbindende persoonlijkheid. Stuk voor stuk ingrediënten die een overstap naar executive search een logische volgende stap maken.

Over Johan van Hoof

Van Hoof brengt ruim 35 jaar ervaring als strategie-adviseur, bestuurder en toezichthouder mee. De laatste 12,5 jaar was hij partner bij KPMG Advisory. Hier was hij verantwoordelijk voor onder meer de corporatiesector, interim-directievoering bij een politiek beladen zelfstandig bestuursorgaan en ook een aantal jaren voor de HR-rol binnen KPMG Consulting. Voor Van Hoof draait alles om de juiste persoon op de juiste plek. Dat klinkt simpel, maar de praktijk laat zien dat het vaak nog niet zo makkelijk is. De overstap naar Whyz is daarom overduidelijk. Zijn brede inhoudelijke ervaring combineert hij met sterke leiderschapsvaardigheden en -kennis en een ambitieus karakter. Daarmee is hij een ware aanvulling op het team.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer