Payroll Select neemt Zember over

0

Per 1 juli 2014 heeft Payroll Select de activiteiten van de Nijmeegse payrollorganisatie Zember overgenomen. Het is de derde overname die Payroll Select in korte tijd doet.

Eerder al werden de payrollorganisaties FairFlex Onderwijs en Meesterhulp overgenomen. De overnames hebben ten doel een groter marktaandeel te verwerven, maar ook om vaste voet aan de grond te krijgen  in sectoren waar Payroll Select nog graag groei wil realiseren zoals de educatieve sector en de horeca.

Shortlist van overnameprooien
Na een sterke groei koos Simons in 2008 voor consolidatie om te investeren in zijn interne organisatie. ‘Samen met Marktlink hebben we een shortlist opgesteld van vijftien potentiële bedrijven ter overname,’ aldus Simons. ‘Hiernaast wil ik een investeerder aan boord halen om de overnames financieel in goede banen te leiden en voet aan de grond te krijgen over de grens in België en Duitsland.’

Zember
In 2010 werd Zember samengevoegd met Tence! Payroll. Na twee jaar samenwerking ontstond er een verschil van mening op strategisch niveau en besloten de partijen weer uit elkaar te gaan. De aandelen zijn door de oorspronkelijke eigenaren van Zember teruggekocht. Bij de huidige overname was Zember een zelfstandig bedrijf.

Door de overname van de Nijmeegse organisatie Zember voegt Payroll Select 25 miljoen euro toe aan de omzet, die in 2014 naar schatting ruim 115 miljoen euro zal bedragen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer