Premiekorting jongeren nog weinig gebruikt

1

Sinds 1 juli 2014 kunnen werkgevers een premiekorting voor jongere werknemers toepassen. Van deze premiekorting wordt nog maar weinig gebruik gemaakt.

Dat constateert Mirjam Sterk, de door het kabinet benoemde ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid. Het voormalige CDA-Kamerlid heeft uitkeringsinstantie UWV gevraagd om de regeling meer onder de aandacht te brengen.


Wanneer een werkgever een jongere met een WW- of een bijstandsuitkering in dienst neemt, kan die sinds begin dit jaar in aanmerking komen voor een korting op de werknemersverzekering van 3500 euro per jaar. De wijziging van de Wet financiering sociale verzekeringen die dit regelt is ingegaan per 1 juli 2014, maar geldt voor jongere werknemers die vanaf 1 januari 2014 zijn aangenomen. De premiekorting kan vanaf 1 juli 2014 toegepast worden in de loonaangifte.

Vooralsnog hebben ruim 1000 jongeren en hun werkgever hiervan gebruikgemaakt, zegt Sterk. Het kabinet heeft berekend dat ongeveer 28.000 jongeren in aanmerking komen voor de premiekorting.

Veel jongeren en bedrijven zijn volgens Sterk nog onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden die de premiekorting biedt. Daarom heeft zij een flyer ontwikkeld met meer informatie over de premiekorting die jongeren mee kunnen sturen met hun sollicitatie. Deze zal volgens Sterk door het UWV worden verspreid. De korting duurt tot 1 januari 2016.

Hoewel het aantal werkloze jongeren vorige maand daalde, zijn nog altijd 122.000 jongeren werkzoekend. Jongeren zijn daarmee goed voor 15 procent van het totaalaantal werklozen in Nederland, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Premiekorting verrekenen

Sinds begin deze maand kan de premiekorting dus verrekend worden bij de aangifte loonheffingen. De premiekorting moet verrekent worden met het totaal van de premies werknemersverzekeringen die voor alle werknemers betaald moet worden. Dus ook voor werknemers voor wie er geen recht is op premiekorting. De premiekorting jongere werknemers mag niet verrekend worden met tijdvakken die liggen vóór 1 juli 2014.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. PJP Graafmans op

    Eerlijk gezegd vind ik deze regeling veel te ingewikkeld. Zitten veel eisen aan vast, waardoor de kans gering is dat je er volledig aan voldoet. Ik geloof veel meer in de startersbeurs, die werkt voor ons heel goed.

Reageer