Politie gaat letten op werkbusjes van uitzendbureaus

0

Bij verkeerscontroles wordt straks ook jacht gemaakt op uitkeringsfraudeurs. Bij wijze van proef gaat uitkeringsinstituut UWV de komende tijd mee met controles van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

 Daarbij wordt bijvoorbeeld gelet op werkbusjes van uitzendbureaus en uit de bouw, om te controleren of daar mensen in zitten die werken naast hun uitkering en dat niet netjes hebben gemeld. Ook ontvangers van WW of een uitkering voor arbeidsongeschiktheid kunnen werkend als chauffeur worden betrapt.

Minister Kamp heeft dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven dat het UWV de komende tijd ervaring gaat opdoen met de verkeerscontroles. Als de controles met het KLPD effectief blijken, worden deze wat hem betreft standaard. Dit najaar hoopt hij dat resultaten van de proef bekend zijn.

Het CDA had Kamp eind vorig jaar gevraagd of het UWV voortaan kan meedoen met verkeerscontroles, omdat het al een keer was gebeurd langs de A12. Toen bleek dat van de 80 gecontroleerde bestuurders er 10 met een uitkering aan het werk waren.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer