Positieve signalen op Belgische uitzendmarkt

0

In januari is het aantal uitzenduren in België in het arbeiderssegment met 0,66 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde maand in 2009. Dit is de eerste stijging sinds 27 maanden.

Dit blijkt uit cijfers van Federgon, de brancheorganisatie voor uitzenders in België.

Bij onze zuiderburen wordt het onderscheid gemaakt tussen het arbeiderssegment en het bediendensegment.
In het bediendensegment was nog wel een daling van de activiteiten waar te nemen, namelijk van 6,63 procent. Deze daling is wel kleiner dan in december, toen de uitzendarbeid op jaarbasis gezien met 10,7 procent afnam in het bediendensegment.

Ten opzichte van december 2009 was er wel in beide sectoren een stijging waar te nemen. In het arbeiderssegment steeg het aantal uitzenduren met 0,70 procent en in het bediendensegment steeg dit met 1,14 procent.

Herwig Muyldermans, directeur van Federgon, laat op de website van de Belgische krant De Standaard weten dat de positieve cijfers laten zien dat “de crisis voorbij is en dat de heropleving van de vraag naar uitzendarbeid steeds duidelijker vormen aan begint te nemen.”

Bekijk de cijfers over de Nederlandse uitzendmarkt in januari >

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer