Randstad koopt onderdelen van USG People

0

Randstad neemt de algemene uitzendactiviteiten over van branchegenoot USG People in Spanje, Italië, Polen, Zwitserland, Luxemburg en Oostenrijk. Dat maakten de twee bedrijven donderdag bekend.

De verkoopprijs bedraagt 20 miljoen euro, te financieren uit bestaande kredietfaciliteiten. Met de overname voegt Randstad 434 miljoen euro aan omzet toe. De totale opbrengsten van Randstad in de betreffende markten bedroegen vorig jaar 1,2 miljard euro.

De prijs ten opzichte van de omzet lijkt volgens financieel directeur Leen Geirnaerdt van USG People ‘op het eerste gezicht’ aan de lage kant, maar is gebaseerd op winstgevendheid. Sommige landen zijn ‘zeer laag renderend’, zei ze. Een woordvoerster van Randstad sprak van ‘een mooie deal’.

Marktleider
Oostenrijk is voor Randstad een nieuwe markt. In de overige landen landen leidt de overname tot verbreding van bestaande activiteiten en versterking van het marktaandeel. ‘Dat is altijd gunstig, want ‘size matters’ in onze branche’, aldus de zegsvrouw. In Spanje, Polen en Luxemburg wordt Randstad marktleider.

Randstad verwacht de transactie in juni van dit jaar af te ronden en stelt dat die per direct bijdraagt aan de winst per aandeel. USG People liet weten de opbrengst van de verkoop te willen gebruiken voor ‘een verdere uitvoering van de strategie’. De transactie moet nog worden goedgekeurd door onder meer de Europese Commissie.

 

ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer