Randstad neem freelance-portal twago over

0

Randstad neemt freelance-marktplaats twago over. Hiermee wil het uitzendconcern toegang krijgen tot de freelance-markt en een meer geïntegreerd aanbod van flexwerkers aan haar klanten aanbieden.

twago, opgericht is 2009, is een Europese online marktplaats met meer dan 500.000 geregistreerde freelancers.

40% groei

Randstad verwacht dat de flexibele schil bij bedrijven de komende 5 jaar met 40% zal groeien. Freelancers maken daarbij een steeds belangrijk deel uit van de talent management strategie van bedrijven. Met de overname van twago wil Randstad die bedrijven een meer geïntegreerd aanbod bieden.

Tech & touch-strategie

Randstad-ceo Jacques van den Broek zegt in een toelichting: ‘De overname van twago past – net als de eerdere overname van Risesmart – in de digitale transformatie naar nieuwe dienstverlening. De toevoeging (…) past in onze ’tech & touch’-strategie.’
Volgens Randstad sluit twago goed aan bij de bestaande activiteiten. Het twago-concept zou eenvoudig kunnen worden aangepast naar op maat gemaakte freelance-platforms voor klanten en kunnen worden geïntegreerd in bijvoorbeeld Yacht-activiteiten.
Het Randstad Innovation Fund investeerde in 2014 al in twago.
Bron: Randstad
Lees ook: Grote uitzendbureaus innoveren door overnames

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer