Omzetranglijst 2015: forse groei flexbranche

0

De meeste flexbedrijven zagen hun omzet vorig jaar fors groeien. Na het herstel in 2014, is het de flexbranche het afgelopen jaar behoorlijk voor de wind gegaan.

Dat blijkt uit de Flexmarkt Omzetranglijst 2015 die deze week wordt gepubliceerd. Op basis van de uitgebreide enquête biedt de Flexmarkt Omzetranglijst 2015, naast omzet- en winstcijfers, uitgebreide analyses van de financieel-economische situatie en verwachtingen van uitzendbedrijven. Hiervoor werkt de redactie van Flexmarkt nauw samen met financieel specialisten van MBCF.

95 uitzendorganisaties

De Omzetranglijst 2015 telt dit jaar een recordaantal van 95 deelnemende uitzendorganisaties, variërend van multinationals tot middelgrote en kleine uitzendbureaus en payrollbedrijven. Deze ranglijst geeft hiermee een helder beeld van de Nederlandse flexbranche. De 95 bedrijven die zijn opgenomen in de Flexmarkt Omzetranglijst 2015 vertegenwoordigen een totale omzet van ruim 11 miljard euro. (Het CBS schat de totale omvang van de flexbranche op ruim 21 miljard euro.)

5 opvallende feiten uit de Flexmarkt Omzetranglijst 2015:

  1. De Grote Vier (Randstad, USG, Adecco en ManpowerGroup) zijn goed voor een gezamenlijke omzet in Nederland in 2015 van 5,73 miljard euro; dat is 9,3% meer dan in 2014
  2. In de top-10 zijn het vooral Timing en Driessen HRM die de grootste omzetgroei hebben geboekt
  3. De omzet van de Top-75 exclusief de Grote 4 groeide in 2015 met 16,5% ten opzichte van het jaar daarvoor
  4. Verreweg de meeste van de 95 deelnemende flexbedrijven zagen hun omzet stijgen; slechts  9 flexbedrijven zagen hun omzet vorig jaar dalen of gelijk blijven
  5. Het zijn vooral de algemene uitzendbureaus die zich richten op kostenefficiency óf zich hebben gespecialiseerd in niche-markten die het goed doen

De Flexmarkt Omzetranglijst 2015 wordt gepubliceerd in de editie van Flexmarkt die donderdag 16 juni a.s. verschijnt. Nieuwsgierig en wilt u ook Flexmarkt ontvangen?

Lees ook: Omzetranglijst 2014: uitzendmarkt hersteld

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer