Schorsing SNA-certificaat voor Flex-in International Ierland

0

Stichting Normering Arbeid (SNA) heeft het certificaat voor Flex-in International in Ierland ingetrokken. De Nederlandse entiteiten, waartoe ook Flex-in in Hazeldonk/Breda behoort, zijn onveranderd gecertificeerd.

Het betreft Flex-in International LTD, gevestigd in het Ierse Dublin, waarvoor het SNA-keurmerk voor de NEN 4400-2 is opgeschort per 6 januari jl. Volgens de directie van Flex-in heeft dit blijkbaar te maken gewijzigde voorwaarden van de SNA voor buitenlandse ondernemingen. Flex-in International heeft hier bezwaar tegen gemaakt. Dit is momenteel in behandeling. De Stichting Normering Arbeid (SNA) doet naar buiten toe geen inhoudelijke mededelingen over redenen van schorsing.
De directie benadrukt dat Flex-in International een op zichzelf staande organisatie is die los staat van de Nederlandse Flex-in entiteiten.  Alle Nederlandse entiteiten, waartoe ook Flex-in in Hazeldonk/Breda behoort, zijn onveranderd gecertificeerd.

Vrijwaring inlenersaansprakelijkheid
Het intrekken van het SNA-certificaat komt vaker voor. De Stichting Normering Arbeid (SNA) heeft in de eerste zeven maanden van 2013 van 306 bedrijven het SNA-keurmerk ingetrokken. Het SNA-keurmerk is in het leven geroepen om malafide praktijken tegen te gaan. Uitzendbedrijven met dit keurmerk laten hiermee zien dat zij zich aan de wet- en regelgeving houden. Voor inleners die werken met uitzendondernemingen die het SNA-keurmerk hebben geldt een vrijwaring van de inlenersaansprakelijkheid voor niet afgedragen loonheffingen en omzetbelasting.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer