Samenwerking ManpowerGroup en VluchtelingenWerk

0

ManpowerGroup stelt regionaal vluchtelingenwerkambassadeurs aan om, samen met VluchtelingenWerk, werkgevers te stimuleren meer vluchtelingen in dienst te nemen.

Deze vluchtelingenwerkambassadeurs moeten de drempels tussen vluchteling en werkgever proberen weg te nemen. Volgens Dorine Manson, directeur VluchtelingenWerk Nederland, hebben veel vluchtelingen talenten die moeizaam tot ontwikkeling komen op de Nederlandse arbeidsmarkt. ‘Verschillende factoren veroorzaken dit. Onbekendheid, mismatches en verkeerde verwachtingspatronen bijvoorbeeld, en het voor werkgevers niet op een herkenbare manier in beeld brengen van talent.’

‘Vluchtelingen willen, als ze eenmaal veilig zijn, niets liever dan meedoen in de maatschappij. Ze willen graag werken, maar komen allerlei drempels tegen. Daarom is het zo waardevol dat ManpowerGroup haar deskundigheid beschikbaar stelt.’

Inclusieve arbeidsmarkt
De samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland past volgens ManpowerGroup in haar streven naar een inclusieve arbeidsmarkt, waarvan ook vluchtelingen deel uitmaken. ‘Door de samenwerking met VluchtelingenWerk kunnen wij hen, maar ook onze opdrachtgevers helpen met hun talent- en diversiteitsvraagstuk’, zegt Jeffrey van Meerkerk, Director Strategic Relations, Sustainability en CSR bij ManpowerGroup. ‘Op global niveau heeft ManpowerGroup een verbinding met UNHCR om de positie van vluchtelingen te verbeteren, onder andere in Australië, Argentinië en Zweden. Onze sociale ambities in Nederland krijgen vorm in de samenwerking met VluchtelingenWerk’, aldus Van Meerkerk.

Maatschappelijke issues
In december kwamen tijdens het HRTop100 event hr-managers van circa 250 organisaties bijeen om te discussiëren over maatschappelijke issues en de rol van die HR daarbij kan vervullen. Onder het thema ’talentontwikkeling buiten je eigen organisatie’ presenteerde Laluz zich op het HRTop100 event als een voorbeeld waarin enthousiaste professionals en ideële organisaties met elkaar in contact komen. In dit geval om talent onder asielzoekers te helpen ontwikkelen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer