SNCU sluit convenant met bouwbranche

1

Eén van de speerpunten van de Stichting Naleving Cao Uitzendbranche (SNCU) voor 2011 was het bevorderen van samenwerking met andere instellingen.

Aan dit speerpunt wordt hard gewerkt door de cao-politie. In januari werd bekendgemaakt dat SNCU ging samenwerken met vakbond CNV Vakmensen en in februari werd een convenant met de Stichting Normering Arbeid (SNA) getekend. Intussen zijn we in de derde maand van 2011 en opnieuw heeft de SNCU een samenwerkingsconvenant ondertekend; dit maal met de bouwbranche.

Om misbruik van werknemers en oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden tegen te gaan hebben de SNCU, de Stichting Technisch Bureau Bouwnijverheid (TBB), de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid en Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP) hebben het convenant ondertekend. Hiermee is de onderlinge samenwerking met betrekking tot het bevorderen van de handhaving bezegeld.

Door middel van het doen van meldingen over en weer, het uitvoeren van gericht onderzoek en de uitwisseling van gegevens, wordt toezicht op naleving van de cao’s en de pensioenregelingen geïntensiveerd.

Peter Loef, directeur van de SNCU over de samenwerking: “Door samen te gaan werken wordt het web rondom malafide praktijken steeds sluitender.” Volgens Joba van den Berg, directeur sociale zaken Bouwend Nederland blijft met deze samenwerking ‘de bouwsector een aantrekkelijke sector waar ‘valsspelen’ niet loont.’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Erik Overdick op

    Goed verhaal om fraude en misbruik te voorkomen…. Ook zorgen dat er weer leven in de b(r)ouwerij komt zou een mooi punt zijn waar we met elkaar aan moeten werken.

Reageer