SNCU werkt samen met SNA in strijd tegen malafiditeit

0

De Stichting Normering Arbeid (SNA) en de Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten (SNCU) zullen vrijdagmiddag een convenant ondertekenen om samen te werken in de strijd tegen malafide uitzenders.

 

Beide organisaties gaan informatie met elkaar uitwisselen om zo malafide uitzendbureaus aan te pakken en benadeling van uitzendkrachten tegen te gaan.

Eerder dit jaar liet de SNCU al weten zich in 2011 meer te willen richten op de samenwerking met andere instanties. In januari ging de cao-politie de samenwerking aan met vakbond CNV Vakmensen. Vandaag komt er dus een nieuwe samenwerkingspartner.

In de praktijk betekent de samenwerking met de SNA een meer gerichte en daarmee effectievere handhavingsaanpak. Enerzijds kunnen signalen afkomstig uit de CAO onderzoeken van de SNCU het intrekken van of weigering tot afgifte van een SNA-keurmerk tot gevolg hebben. Anderzijds kan de door de SNA verstrekte informatie aanleiding geven tot het instellen van een controle door de SNCU. Volgens Wouter Waleson, voorzitter van de SNCU zullen uitzendbureaus merken dat de pakkans groter wordt.

De aanpak van malafide uitzendbureaus is de laatste tijd weer een actueel onderwerp. Vorige week liet minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid weten dat hij een wetsvoorstel wil indienen, die registratie van uitzendbureausverplicht maakt. Daarnaast wil hij gegevensuitwisseling tussen verschillende instanties bevorderen en bedrijven die meermalig gebruik maken van malafide uitzenders sluiten. Dit alles om malafiditeit in de uitzendbranche aan te pakken.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer