Timing zet virtual reality in bij sollicitatieprocedure

0

Timing uitzendteam biedt de mogelijkheid voor werkzoekenden en bedrijven om in een virtual reality-omgeving op afstand met elkaar kennis te maken.

‘Sollicitatieprocedures kunnen hierdoor worden verkort terwijl de uitkomst van een goede match beter gegarandeerd is’, zegt commercieel directeur Paul Haarhuis.

Hulpmiddel bij sollicitatie

Virtual reality is voor zowel werkzoekenden als werkgevers een geschikt hulpmiddel in de aanloop naar een sollicitatie, zo stelt Haarhuis. ‘Beide partijen willen een goede eerste indruk maken én krijgen. Met de inzet van virtual reality 360° filmpjes kunnen werkzoekenden een beeld krijgen van de sfeer in een bedrijf en kunnen werkgevers gerichter de kaf van het koren scheiden. Kortom: het proces van werving en selectie versnelt aanzienlijk.’

Eerste selectie van kandidaten

Het eerste bedrijf dat virtual reality inzet als wervings- en selectiemiddel, is Bleckmann in Oldenzaal. De logistiek dienstverlener laat werkzoekende flexkrachten via de filmpjes een indruk opdoen van de sfeer binnen het bedrijf. Daarnaast kan Bleckmann met behulp van de filmpjes een eerste selectie van kandidaten doen, bijvoorbeeld door te kijken hoe iemand zich door de virtuele omgeving beweegt en daarbij reageert op potentieel onveilige situaties. ‘Door het kijkgedrag te analyseren, kunnen we het reactievermogen van de flexkracht beoordelen’, stelt Haarhuis.

Virtuele rondleiding

De virtual reality-rondleidingen die Timing heeft ontwikkeld worden ook ingezet tijdens inwerk- en opleidingstrajecten binnen bedrijven. Medewerkers vervullen met een virtual reality-bril op interactieve opdrachten en leren op die manier snel een bedrijf kennen, hoe ze hun werk moeten uitvoeren en met welke veiligheidsaspecten en regels ze daarbij te maken hebben. ‘Bij een traditionele rondleiding moeten onze opdrachtgevers vaak grote groepen nieuwe medewerkers door de organisatie begeleiden. Dat kost tijd en is voortaan niet meer nodig’, aldus Haarhuis.

Bron: Timing

Lees ook: YoungCapital komt met virtual reality-recruitmentvideo

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer