Uitzendbranche groeit 6% in eerste half jaar 2017

0

In periode 6 (week 21 – 24) is het aantal uitzenduren met 10% toegenomen. De omzet is met 11% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Gemiddeld is de uitzendbranche in het eerste half jaar met 6% gegroeid.

Dat blijkt uit de cijfers die de ABU vandaag heeft bekendgemaakt.

Het aantal uitzenduren en -omzet is in periode 6 (week 21 – 24) als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • De uren in de administratieve sector daalden met 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet bleef gelijk.
  • De uren in de industriële sector vertoonden een stijging van 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 20%.
  • Het aantal uren en de omzet in de technische sector zijn beide toegenomen met 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Eerste halfjaar 2017

De uitzendbranche is het eerste halfjaar van 2017 gegroeid ten opzichte van het eerste halfjaar van 2016. Gemiddeld is het totaal aantal uitzenduren dit halfjaar gestegen met 6%, de totale omzet is ook toegenomen met 6%.

  • Het aantal uren in de administratieve sector is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar gedaald met 1%, de omzet nam met 2% af.
  • De industriële sector is gegroeid met 10% in uren en 12% in omzet ten opzichte van een jaar eerder.
  • De uren en de omzet in de sector techniek vertonen een stijging van 7% in het eerste halfjaar.

De forse groei in periode 6 geeft aan dat de vorige periode zonder groei (periode 5), een incident is geweest.

Bron: ABU

Lees ook: ABU: uitzendbranche groeit gestaag in 2016

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer